Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava sobotňajších zápasov (12.5.)

sobota, 12. máj 2012 22:38 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava sobotňajších zápasov (12.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava sobotňajších zápasov (12.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Ôsmy deň MS v hokeji vo Švédsku a Fínsku priniesol Slovensku ďalšiu veľkú radosť. V dôležitom dueli sme si poradili s Bieloruskom 5:1 a sme tak veľmi blízko postupu do štvrťfinále.

Okrem tohto duelu sme ale videli ďalších päť a aj v nich sa bolo na čo pozerať. Vybrali sme tradičnú elitnú zostavu. Ste spokojní s našim výberom?

BRANKÁR


Lars HAUGEN
– Hlavný strojca dôležitého nórskeho víťazstva 3:0 nad Lotyšskom. Pripísal si premiérový shotout na šampionáte a zneškodnil všetkých 25 streleckých pokusov súpera. Nóri si víťazstvom výrazne pomohli v súvislosti s postupom do štvrťfinále. Po stretnutí bol zaslúžene vyhlásený za najlepšieho hráča Nórska.

OBRANCOVIA

Andrej SEKERA
– Najlepší hráč nášho tímu v zápase s Bieloruskom. V úvodnej tretine otváral skóre, vymyslel aj druhý gól pre Branka Radivojeviča. Na konte má už štyri body a patrí medzi najproduktívnejších hráčov tímu. S piatimi ,,pluskami,, je tiež lídrom +/- hodnotenia v našom mužstve.

Erik KARLSSON
– Švédsky obranca strelil gól a pridal asistenciu v stretnutí s Talianskom pri hladkom víťazstve 4:0. Je najčastejšie strieľajúcim hráčom organizátora MS a najproduktívnejším hráčom uplynulej sezóny v NHL, keď nazbieral neuveriteľných 78 bodov. Domáci tak zostanú na druhej priečke skupiny aj po šiestich zápasoch.

ÚTOČNICI


Stephane DA COSTA
– Do dnešnej zostavy dňa vyberáme aj jedného z francúzskych hráčov. Útočník Stephane da Costa, hrajúci na farme Ottawy, strelil štvrtý gól svojho tímu a spečatil senzačné víťazstvo 4:2 nad Švajčiarmi. Francúzi sú tak prekvapujúco stále v hre o postup do štvrťfinále.

Ryan GETZLAF
– Kanadský kapitán pôsobiaci v Anaheime prihral na tri góly svojho tímu pri vysokom víťazstve nad Kazachstanom 8:0. Kanaďania tak zostanú na čele našej H-skupiny a sú len jeden zápas od zaistenia si výhodnej pozície na štvrťfinálové stretnutie.

Michel MIKLÍK
– V zápase s Bieloruskom žiaril hlavne tretí útok slovenského tímu. Postaral sa o dva dôležité góly a svoj premiérový na šampionáte si pripísal Michel Miklík, ktorý je debutantom na takomto podujatí. Prihral aj na gól Mikúša.

ZAUJALI AJ: Juraj Mikúš, Branko Radivojevič, Duncan Keith, Corey Perry, Dion Phaneuf, Damien Brunner, Devan Dubnyk, Jonas Holos