Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (13.5.)

nedeľa, 13. máj 2012 22:46 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (13.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (13.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Slovensko zažilo v deviaty deň šampionátu vo Švédsku a Fínsku ďalšiu obrovskú radosť. Po výhre nad Švajčiarskom 1:0 sme si pripísali už štvrtú výhru v rade a sme len maličký krôčik od postupu do štvrťfinále.

Odohrali sa aj ďalšie tri zápasy, v ktorých sme videli ďalšie dva shotouty, boli sme aj svedkami jedného debaklu. Prinášame vám elitnú zostavu tohto dňa, súhlasíte s našim výberom?

BRANKÁR

Ján LACO – Slovenský hrdina týchto MS podal ďalší skvelý výkon a premiérovým shotoutom nám zariadil dôležitý triumf 1:0 nad Švajčiarskom, ktorým sme sa opäť bližšie priblížili k vytúženému štvrťfinále. Po dueli bol zaslúžene vyhlásený za nášho najlepšieho hráča, na šampionáte je jedným z najlepších golmanov.

OBRANCOVIA

Mats TRYGG – Nórsky obranca pôsobiaci vo švédskom Jonkopingu strelil dva góly pri najvyššom víťazstve na šampionáte 12:4 nad Nemeckom. Pred zápasom sa očakával vyrovnaný priebeh, keďže sa stretli dva tímy bojujúce o postup do štvrťfinále, no stretnutie prinieslo úplne jednoznačný priebeh. Nóri sú už veľmi blízko postupu a zaistenia si priamej olympijskej miestenky.

Justin FAULK
– Najlepší hráč USA pri víťazstve nad Fínskom 5:0. Týmto triumfom si americký výber zaručil štvrťfinále a jeho druhý najproduktívnejší hráč, obranca Faulk, strelil svoj štvrtý gól na týchto MS.

ÚTOČNÍCI

Patrick THORESEN – Nórsky útočník zažiaril pri vysokom víťazstve nad Nemeckom. Tromi gólmi a rovnakým počtom asistencií sa podieľal na rozobratí nemeckého mužstva, ktoré na MS končí.

Evgeni MALKIN
– Najproduktívnejší hráč šampionátu nezaprel povesť strelca ani v stretnutí s našim susedom z Česka. V presilovke v úvode tretej tretiny uzavrel svojím siedmim gólom na šampionáte na konečných 2:0. Ruský tím tak aj po šiestich odohraných zápasoch nestratil ani bod a už v predstihu si zaistil víťazstvo v štokholmskej skupine.

Max PACIORETTY
– Je najlepším Američanom na týchto majstrovstvách. Po šiestich dueloch má na konte desať bodov. V súboji s Fínskom strelil otvárací gól a prihral na jeden presný zásah. Po dueli síce nebol vyhlásený za najlepšieho hráča svojho tímu, no výkonmi na MS udivuje od úvodu šampionátu.

ZAUJALI AJ
: Michal Sersen, Tomáš Tatar, Jimmy Howard, Konstantin Barulin, Morten Ask, Kyle Palmieri, Zdeno Chára