Main Content

Bettman sa vyhráža IIHF neúčasťou hráčov z NHL na MS

pondelok, 31. máj 2010 13:08 | Autor: TASR

Komisár zámorskej hokejovej NHL Gary Bettman ešte stále nezabudol na článok, ktorý sa počas majstrovstiev sveta objavil na stránke Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a v ktorom riaditeľ komunikácie IIHF Szymon Szemberg napadol niektoré hviezdy NHL za neúčasť na MS.

"Hoci máme veľa dôležitejších vecí na programe našej debaty s hráčskou asociáciou, určite si nájdem čas, aby sme sa porozprávali aj o účasti hráčov z NHL na MS," poznamenal Bettman pre tsn.ca a pokračoval. "Nie som nadšený z toho, ako sa IIHF k týmto špičkovým športovcom správa, keď riskuje ich zranenia, športovú kariéru a márni ich čas len pre lásku k vlasti."

Bettman je spokojný aj s ekonomickou situáciou tridsiatky klubov NHL. Na rozdiel od niektorých médií si nemyslí, že trh je plný klubov hľadajúcich nových majiteľov. Zároveň potvrdil, že v prípade zbankrotovaných Phoenix Coyotes, ktorých odkúpila a v súčasnosti vlastní samotná NHL, sa objavila skupina investorov z kanadského Winnipegu, odkiaľ sa "kojoti" v roku 1996 do arizonskej púšte presťahovali. "David Thomson a Mark Chipman dali ponuku na odkúpenie klubu a jeho presťahovanie do Winnipegu. Nechávame si ju v zálohe pre prípad, že by sme sa nedohodli s mestom Glendale na krytí strát vzniknutých prevádzkou klubu v našej réžii v aktuálnej sezóne. Obaja sú veľmi ústretoví v tomto procese. Chápu, že náš prioritný záujem je udržať klub vo Phoenixe. Chcú však, aby sme vedeli o ich záujme, a ubezpečili nás, že budú trpezliví. Preto si nedávame v tejto záležitosti ani žiadny časový plán, aby sme zbytočne nezvyšovali očakávania."

Komisár NHL tiež oznámil, že očakáva nárast sumy platového stropu pre budúcu sezónu, ktorý je v súčasnosti 56,8 milióna USD, o približne dva milióny dolárov. Z jeho úst zaznel aj prísľub na zorganizovanie tradičného novoročného zápasu pod holým nebom vo Washingtone v časovom horizonte nasledujúcich 2 až 3 rokov. NHL podľa Bettmanovych slov zvažuje zmeny formátu Zápasu hviezd a plánuje na 18. a 19. augusta v Toronte tzv. vývojový kemp, kde má vyskúšať niektoré z uvažovaných zmien pravidiel. Časový rozpis sezóny 20010/11 bude zverejnený už 22. júna, teda o niekoľko týždňov skôr ako obvykle.