Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (14.5.)

pondelok, 14. máj 2012 13:37 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (14.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (14.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Bledomodrá časť Manchestru sa konečne dočkala. Po 44 rokoch sú “Citizens” opäť majstrami Anglicka, po tom ako včera zdolali po strhujúcom priebehu Queens Park Rangers 3-2. Vyrovnávajúci a víťazný gól strelili hráči City až v nadstavenom čase. Video zo zápasu nájdete tu.

MANCHESTER CITY: Z Manchestru City sa v lete pokúsi priviesť AC Miláno argentínskeho útočníka Carlosa Téveza. Potvrdil to milánsky viceprezident Adriano Galliani. ,,Chcem Téveza. Urobíme všetko pre to, aby sme ho získali,” vyhlásil Galliani pre Corriere dello Sport.

MANCHESTER CITY:
Kormidelník Citizens Roberto Mancini sa domnieva, že titul pre jeho mužstvo je absolútne zaslúžený. Priznal však, že už prestával veriť, že jeho zverenci dokážu za stavu 1-2 zápas s QPR otočiť. ,,5 minút pred koncom zápasu by ma nenapadlo, že môžeme vyhrať. Ale titul sme si zaslúžili,” priznal Mancini.

TOTTENHAM:
Prezident Tottenhamu Daniel Levy informoval média a prípadných záujemcov o služby hviezd tímu Spurs, že žiadneho kľúčového hráča počas leta napredá. Tottenham chce zohrať dôležitú úlohu v budúcej sezóne Premier League aj Ligy majstrov a naopak plánuje ďalšie posilňovanie.

TOTTENHAM:
Louis Saha by aj v budúcej sezóne rád obliekal dres Tottenhamu a pomohol Spurs v Lige majstrov, do ktorej sa klub vedený Harrym Redknappom prebojoval po ročnej prestávke. Skúsený útočník verí, že sa mu s vedením klubu podarí dohodnúť na podmienkach novej zmluvy.

LIVERPOOL
: Dimitara Barbatova, ktorý je na odchode z Manchestru United by rád zlákal Kenny Dalgish do Liverpoolu.

ARSENAL
: Rokovania o novej zmluve Robina Van Persieho s Arsenalom by mali prebiehať v budúcom týždni. Podľa trénera Gunners Arséneho Wengera je šanca na jeho udržanie vyššia, nakoľko Arsenal skončil v tabuľke tretí a zabezpečil si priamy postup do Ligy majstrov. Okrem toho včera prezradila Van Persieho manželka, že sa jej v Londýne s rodinou veľmi páči a nerada by toto mesto opúšťala.

NEWCASTLE
: O francúzskeho záložníka Newcastle United Bena Arfu bude počas leta veľký záujem. Francúz však neplánuje mužstvo Strák po vydarenej sezóne opúšťať. ,,O budúcnosti niekde inde teraz nepremýšľam,” povedal novinárom.

ASTON VILLA
: Ešte dnes by mal byť podľa anglických médií odvolaný tréner Aston Villy Alex McLeish, ktorý má za sebou veľmi nepodarenú sezónu. Aston Villa, ktorá v predchádzajúcich ročníkoch vždy patrila medzi náročných súperov s pekným herným prejavom skončila v tejto sezóne až na 16.mieste.