Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava pondelňajších zápasov (14.5.)

utorok, 15. máj 2012 00:49 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava pondelňajších zápasov (14.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava pondelňajších zápasov (14.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Aj jubilejný, desiaty deň hokejových MS vo Švédsku a Fínsku priniesol štyri zaujímavé duely a množstvo skvelých individuálnych výkonov. Pred poslednými duelmi základných skupín je už známa sedmička štvrťfinalistov. Prinášame vám elitnú zostavu tohto hracieho dňa. Súhlasíte s našim výberom ?

BRANKÁR

Frederik ANDERSEN
– Dánsko si dôležitým víťazstvom 2:0 nad Lotyšskom zachovalo príslušnosť v elitnej kategórii aj pre budúcoročné MS . Hlavným strojcom dôležitého triumfu bol golman Dánska, Frederik Andersen. Tento brankár, pôsobiaci vo švédskej Frolunde, zneškodnil všetkých 35 streleckých pokusov súpera a po dueli bol úplne zaslúžene vyhlásený za najlepšieho hráča svojho tímu.

OBRANCOVIA

Kevin HECQUEFEUILLE
– Francúzsky obranca pomohol tretím gólom na šampionáte k triumfu 2:1 nad Bieloruskom. Týmto víťazstvom sa výber galského kohúta udržal prekvapujúco v hre o štvrťfinále a ak zajtra zdolá náš tím (veríme, že nie), zahrá si druhýkrát v histórii MS medzi najlepšou osmičkou.

Juuso HIETANEN
– Fínsky obranca zaznamenal dve asistencie pri povinnom víťazstve nad Kazachstanom 4:1. Fíni tak s určitosťou skončia v domácej, helsinskej skupine pred našim tímom a vyhnú sa štvrťfinále s Kanadou. Naopak, Kazachstan sa po prehre lúči s elitnou kategóriou.

ÚTOČNÍCI

Yevgeni KUZNETSOV –
Veľká nádej ruského hokeja, 19-ročný Yevgeni Kuznetsov , pomohol gólom a asistenciou k hladkému triumfu nad Talianskom 4:0. Celkovo má na konte forward Čeljabinsku už 6 bodov a je jedným z lídrov skvele hrajúcej ofenzívy Ruska. Taliansko sa naopak po prehre, rovnako ako Kazachstan, lúči s elitnou kategóriou.

Evgeni MALKIN
– Do zostavy dňa opäť vyberáme najproduktívnejšieho hráča týchto MS. V dueli s Talianskom si síce pripísal len jednu asistenciu, ale jeho prítomnosť na ľade je nesmierne cítiť. Po príchode Ovečkina a Semina bude Rusko ešte silnejšie, uvidíme, ako to bude vyzerať.

Valteri FILPPULA
– Najväčšia hviezda dnešného dňa. Fínsky útočník bol pri všetkých góloch svojho tímu, keď dva strelil a na dva prihral. Po dueli bol preto úplne jednoznačne vyhlásený za najlepšieho hráča.

ZAUJALI AJ:
Pierre- Edouard Bellemare, Yohann Auvitu, Ilya Nikulin, Alexander Popov, Jussi Jokinen, Morten Madsen