Main Content

Juraj Kucka, Kamil Kopúnek a Marek Čech si vypýtali miesto v nominácií

pondelok, 31. máj 2010 16:45 | Autor: TASR

Juraj Kucka, Kamil Kopúnek a Marek Čech si vypýtali miesto v nominácií
Juraj Kucka, Kamil Kopúnek a Marek Čech si vypýtali miesto v nominácií | zdroj: SITA

Dvojica slovenských futbalistov Kamil Kopúnek a Juraj Kucka predviedla v sobotňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí proti Kamerunu výborný výkon. Záložníci Spartaka Trnava, resp. Sparty Praha vytvorili v strede poľa úderné duo, ktoré dokázalo umne a vo väčšine prípadov čisto odoberať loptu súperovým hráčom a zastavovať ich protiútoky.

Obaja navyše vedeli podporovať aj ofenzívu a zaslúžili sa o jediný presný zásah slovenského výberu. Kucka najskôr v ostrom súboji vybojoval loptu, po osi Hamšík - Stoch sa dostala až ku Kopúnkovi, ktorý spoza šestnástky umiestnenou strelou otvoril už v 6. min skóre duelu. Slováci napokon prišli o tesný náskok v 83. min, keď sa presadil legionár z holandského Ajaxu Amsterdam Eyong Enoh.

Kamil Kopúnek prišiel po stretnutí do mixzóny mierne krívajúc, keďže od súperových hráčov si dosť vytrpel. "Mám narazené koleno, ale nie je to nič vážne. Budem v poriadku," povedal pre agentúru SITA 26-ročný záložník, ktorý si v ôsmom dueli za A-mužstvo SR pripísal premiérový reprezentačný gól: "Miňo mi loptu výborne pripravil a ja som z prvej vystrelil. Som rád, že mi to tam padlo." Podľa Kopúnka je remíza 1:1 veľmi dobrým výsledkom. "Kamerun patrí medzi najlepšie mužstvá sveta. Hrali sme dobre zozadu, len škoda, že sme nepridali aj druhý gól. Stanko Šesták bol k nemu veľmi blízko. Lopta podľa mňa bola za čiarou, rozhodca to však neuznal." Opora trnavského Spartaka nebola pred zápasom nervózna, hoci práve proti Kamerunu sa rozhodovalo o miestenkách na blížiace sa majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.). "My sme si išli predovšetkým zahrať kvalitný zápas. Myslím si, že to bolo pre nás dobré ponaučenie. Ja som samozrejme rád, že som skóroval, ale oveľa viac by ma potešilo, ak by som dal gól na majstrovstvách sveta. Uvidíme, ako sa tréner rozhodne a koho zoberie na šampionát," dodal Kamil Kopúnek.
 
Aj podľa jeho spoluhráča zo stredu poľa Juraja Kucku môžu byť Slováci po dueli s Kamerunom spokojní. "Na druhej strane nás však môže mrzieť to, že sme dostali gól v 83. min. Treba však uznať, že to bol kvalitný súper. Druhý polčas nás mal Kamerun pod kontrolou. Určite ešte máme na čom pracovať," povedal bojnický rodák a pokračoval: "Africkí futbalisti sú veľmi rýchli a fyzicky dobre pripravení. Niekedy sa mi podarilo odstaviť ich, inokedy mi to nevyšlo. Často to záleží aj na tom, ako vám vyjde krok. V druhom polčase sme sa museli veľmi rýchlo presúvať za loptou, museli sme byť kompaktní. Keď som išiel dole z ihriska, už som mal toho naozaj dosť."
 
Hlavný tréner Slovenska Vladimír Weiss st. sa po zápase s "neskrotnými levmi" vyjadril, že svojím výkonom ho najviac potešilo trio Juraj Kucka, Kamil Kopúnek a Marek Čech. O prvom menovanom doslova povedal, že po takomto predstavení určite musí ísť na MS. "Ja sa zatiaľ k tomu nechcem vyjadrovať. Tréner mne osobne ešte nič nepovedal," vyhlásil skromne Juraj Kucka.