Main Content

V Liverpoole sa chystajú zmeny. Škrtelová budúcnosť neistá.

utorok, 15. máj 2012 20:18 | Autor: David Fanpl

V Liverpoole sa chystajú zmeny. Škrtelová budúcnosť neistá.
V Liverpoole sa chystajú zmeny. Škrtelová budúcnosť neistá. | zdroj: David Varga pre Sport7.sk

Liverpoolu sa v posledných rokoch v domácej lige nedarí. V sezóne, ktorá skončila len pred pár dňami, sa The Reds prepadli až na ôsmu priečku, čo je najhoršie umiestnenie za posledných 18 rokov.

Aby toho nebolo málo Liverpool prehral ešte jeden boj. Boj s mestským rivalom Evertonom, ktorý nechal za sebou svojho konkurenta, po prvýkrát od roku 2005. Zverencov Kennyho Dalglisha okrem toho trápi aj koncovka. Liverpool skóroval v tejto sezóne iba 48-krát. To je pre klub, ktorý plánuje účasť v Lige Majstrov veľmi málo. Najlepším kanonierom tímu sa stal Luis Suaréz, ktorý vsietil 16 gólov.

„Musíme odstrániť nedostatky. Výkony tímu nie sú zlé, no častokrát nás potopila neschopnosť streliť gól,“ povedal Dalglish pre Sky Sports.

Červeným sa v tejto sezóne podarilo získať aspoň Carling Cup, keď vo finále zdolali Cardiff po dlhom boji, ktorý vyvrcholil až penaltami. Pre Liverpool to bola prvá trofej po veľmi dlhom čase. Darilo sa im aj v druhom domácom pohári FA Cupe, kde však vo finále stroskotali na dobre hrajúcej Chelsea.  Martin Škrteľ, ktorý túži po Lige Majstrov sa v budúcej sezóne bude musieť uspokojiť iba s Európskou Ligou.

Nečudo, že prezident klubu David Moores bude musieť siahnuť hlboko do vrecka. Najviac sa hovorí o menách ako Darren Bent, Clint Dempsey, Miloš Krasič či najnovšie aj Cristian Tello.

,,S majiteľom klubu o tom hovoríme celú sezónu. Viem, kde sa potrebujeme posilniť, máme plán. Teraz na tom musíme zapracovať, aby bol zrealizovaný,” prezradil novinárom tréner Kenny Dalgish. Podľa niektorých britských periodík však nie je ani jeho pozícia v tíme istá. Nahradiť by ho vraj mohol súčasný kormidelník Wiganu Roberto Martínez.

Do tímu sa po hosťovaniach vrátil Joe Cole spoločne s Albertom Aquilanim, ktorý však už dávnejšie vyjadril túžbu odísť z klubu. Z Liverpoolu sa mal podľa britských médií sťahovať aj Dirk Kuyt, o ktorého majú záujem prevažne kluby z jeho rodnej vlasti. Kuyt však dnes potvrdil novinárom, že do holandskej Erdivisie ešte nemieri. Domnieva sa, že má stále čo Premier League ponúknuť.

NEPREHLIADNITE: Martin Škrtel zvažuje svoju budúcnosť v Liverpoole

Niektorí hráči The Reds už strácajú trpezlivosť a chcú vedieť kam klub smeruje. Jedným z nich je aj Martin Škrteľ, ktorý túži hrať v klube, ktorý má tie najvyššie ambície. ,,S predstaviteľmi Liverpoolu chceme diskutovať o tom, aké sú predstavy Liverpoolu a tiež o Martinovej novej zmluve,” povedal Martinov agent Karol Csónto a tiež priznal, že o budúcnosti Škrtela v Liverpoole môžu rozhodnúť ciele klubu do najbližších sezón. ,,Hráčov zaujíma, aké ambície má vedenie klubu”.