Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava základných skupín MS

streda, 16. máj 2012 00:11 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava základných skupín MS
MS V HOKEJI: Elitná zostava základných skupín MS | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

A je to za nami. Všetky zápasy základných skupín sú už odohrané a my poznáme kompletné zloženie štvrťfinálových dvojíc. Zbehlo to poriadne rýchlo, čo poviete ? Prinášame vám šesticu najlepších hráčov prvej fázy MS . Súhlasíte s našim výberom ?

BRANKÁR

Ján LACO – Slovenská brankárska jednotka je na týchto MS našou obrovskou oporou. Pri jeho absolútnej premiére na takomto fóre sa mu neroztriasli kolená a chytá famózne. Pripísal si shotout v dueli so Švajčiarskom, vymazal útočníkov USA či Bieloruska a medzi všetkými brankármi na turnaji mu patrí skvelá štvrtá priečka. Vychytá Slovensku výhru nad Kanadou?

OBRANCOVIA

Duncan KEITH – Kanadský obranca je najproduktívnejším zadákom na turnaji. V siedmich dueloch nazbieral jedenásť bodov za gól a desať asistencií a v kanadskej obrane je jednoznačným lídrom. Verme ale, že v stretnutí s nami sa mu nejaká tá chybička pritrafí.

Justin FAULK – Americký obranca je so siedmimi bodmi tretím najlepším bekom šampionátu. Na konte má už štyri presné zásahy , ktoré neraz zariadili pre zámorský výber cenné body. Je veľkou budúcnosťou amerického hokeja.

ÚTOČNÍCI

Patrick THORESEN – Kto by to bol povedal, že po skončení základnej fázy bude na čele produktivity svietiť nórske meno. Útočník Ufy, Patrick Thoresen nazbieral skvelých 16 bodov, keď sa zaskvel hlavne v posledných dvoch zápasoch s Nemeckom a Dánskom , kde získal dohromady 10 bodov. Prekvapí tento sympatický severský celok aj v súboji proti favoritovi z Ruska ?

Yevgeni MALKIN
– Ruský útočník okupuje druhú priečku v tabuľke produktivity. 14 bodov, skvelá vizitka pre forwarda Pittsburghu Penguins. Zahviezdil hlavne v súboji proti domácemu Švédsku, kde bola jeho bilancia 3+2. Zhasne jeho hviezda po príchode Ovečkina so Seminom ?

Loui ERIKSSON –
Domáce Švédsko obsadilo vo svojej skupine druhú priečku, a tak ho vo štvrťfinále neminie nepríjemné Česko. Najviac žiari útok Franzen – Zetterberg – Eriksson, z ktorého do elitnej zostavy vyberáme forwarda Dallasu Erikssona. V siedmich zápasoch nazbieral 11 bodov a výkonmi udivuje celý hokejový svet. Pre mňa najlepší Švéd na turnaji.

ZAUJALI AJ:
hra Francúzska na MS , Henrik Zetterberg, Jonas Holos, Valteri Filppula, John Tavares, Alexander Popov, Erik Karlsson, Andrej Sekera