Main Content

Pečalka po vynechaní z nominácie: "Život sa nekončí"

utorok, 1. jún 2010 13:25 | Autor: TASR

"Vraví sa, že každý má veriť do poslednej chvíle. Rovnako som bol na tom aj ja. Žiaľ, dopadlo to tak, ako to dopadlo," povedal pre agentúru SITA v jednej z prvých reakcií na neúčasť v záverečnej 23-člennej nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie na MS 2010 v JAR obranca Mário Pečalka.

Skúsený 29-ročný defenzívny univerzál bol napokon jedným z kvinteta tých hráčov, ktorí sa v utorok predpoludním dozvedeli ortieľ o ich vyradení z kádra SR pre svetový šampionát. Okrem neho zostal "Čierny Peter" v rukách brankárovi Ľubošovi Kamenárovi, ďalším obrancom Tomášovi Hubočanovi a Ľubomírovi Michalíkovi a krídelníkovi Dušanovi Šventovi. Už minulý týždeň bolo jasné, že pre zranenie achilovky ľavej nohy určite nepocestuje do Afriky stredopoliar Miroslav Karhan.
 
"Život sa po tomto rozhodnutí určite nekončí. Ja sa naďalej budem snažiť hrať dobrý futbal, ktorý by sa páčil ľuďom. Verím, že v budúcnosti podobný úspech ešte príde, možno hneď o dva roky na majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine," pokračoval Mário Pečalka, ktorý má na svojom konte jediný štart v najcennejšom drese. Opora majstrovského MŠK Žilina si uvedomuje, že hlavný tréner Vladimír Weiss st. mal pri vyberaní tej správnej dvadsaťtrojky veľmi náročnú úlohu. "On nesie bremeno na svojich pleciach. Či už bude kritika za výkony alebo pochvala za úspechy, on je ten zodpovedný. Už predtým nám hovoril, že nám záverečnú nomináciu nebude zdôvodňovať," povedal.

Úradujúci ligový šampión spod Dubňa začína už o týždeň letnú prípravu na Corgoň ligu a Ligu majstrov 2010/2011, pravdepodobne však ešte bez svojho jediného aktuálneho reprezentanta. "Rozprával som sa s prezidentom aj manažérom nášho tímu a možno začnem o týždeň neskôr. Voľno som si veľmi neužil, predsa len sa potrebujem trochu zregenerovať. Rebrá ma ešte stále pobolievajú, preto sa musím dať dokopy. Aj v novej sezóne chcem v Žiline podávať stopercentné výkony. Dúfam, že zdravíčko bude slúžiť a ja budem môcť môjmu klubu pomôcť v našej súťaži aj Lige šampiónov," povedal M. Pečalka. Ten si, pochopiteľne, nenechá ujsť vystúpenie Slovenska na šampionáte v JAR. "Budem to určite sledovať, rovnako ako celá krajina. Chalanom budem držať palce a úprimne verím, že sa im tam podarí dosiahnuť nejaký úspech," dodal.