Main Content

MS 2010: Zaujímavosti pred šampionátom v JAR - utorok

utorok, 1. jún 2010 13:32 | Autor: TASR

Súhrn utorkových noviniek týkajúcich sa futbalového šampionátu v JAR 2010.

Mathijsen tvrdí, že Holandsko môže vyhrať MS

Joris Mathijsen srší pred začiatkom šampionátu sebavedomím aj napriek tomu, že "oranjes" nepatria v prognózach medzi topfavoritov turnaja. "Sme presvedčení, že môžeme byť v JAR úspešní. Ak Grécko dokázalo vyhrať majstrovstvá Európy, tak aj Holandsko rozhodne môže triumfovať na majstrovstvách sveta," povedal bek Hamburgeru SV v rozhovore pre goal.com. Podľa Mathijsena je okruh favoritov širší. "Na zisk trofeje môže pomýšľať sedem - osem tímov, my sme jedným z nich. Niekoľko mužstiev opustí turnaj so sklamaním," dodal 30-ročný obranca. Holandsko sa v základnej E-skupine MS 2010 stretne s Dánskom, Japonskom a Kamerunom.

Portugalčania do JAR s odhodlaním zažiť niečo pekné

Futbalistov Portugalska čaká na MS v JAR jedna z najťažších základných skupín, v ktorej sa stretnú s Brazíliou, Pobrežím Slonoviny a KĽDR. Obranca Paulo Ferreira verí, že mužstvu sa podarí nielen postúpiť z tejto "skupiny smrti", ale potom vo vyraďovacej časti minimálne do semifinále. "Ľudia v Portugalsku sa vždy pýtajú, či sa dostaneme do štvrťfinále, alebo či môžeme postúpiť do semifinále. Máme dobrý tím, špičkových hráčov a je v našich schopnostiach dosiahnuť niečo pekné. Najskôr sa však musíme sústrediť na skupinovú fázu, pretože niekedy to pri privysokých očakávaniach môže dopadnúť najhoršie. Ak prejdeme cez súperov v G-skupine, potom sa môže stať hocičo," uviedol skúsený obranca FC Chelsea.

U Švajčiara Inlera má pred klubovou budúcnosťou prednosť reprezentačná súčasnosť

Ani neistota ohľadom budúceho zamestnávateľa by nemala negatívne vplývať na výkony švajčiarskeho reprezentanta Gökhana Inlera. Jeho pozornosť je výlučne upretá k blížiacim sa majstrovstvám sveta v JAR a momentálne nerieši otázku svojho ďalšieho pôsobiska. O 25-ročného stredopoliara sa intenzívne zaujíma SSC Neapol, ktorého hviezdou je Slovák Marek Hamšík, ale Inler sa diskusiami ohľadom svojej budúcnosti teraz nezaoberá. "Momentálne som hráčom Udinese. Človek nikdy vopred nevie, čo sa môže udiať vo svete futbalu. Nemám o seba obavy, ak podávam dobré výkony a dávam do toho všetko, čo je vo mne. A nezáleží, či hrám v Španielsku, Anglicku, Taliansku alebo Nemecku," uviedol Inler a k ambíciám reprezentácie "helvétskeho kríža" na MS 2010 dodal: "Čo sa týka Švajčiarska, naším cieľom je postup zo skupiny. Veríme si."