Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava štvrťfinálových zápasov (17.5.)

štvrtok, 17. máj 2012 22:50 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava štvrťfinálových zápasov (17.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava štvrťfinálových zápasov (17.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Naši hokejisti si vo štvrťfinále MS vo Švédsku a Fínsku poradili s Kanadou 4:3 a na šampionáte si tak zahrajú ešte dva duely. Okrem našich sme spoznali aj ďalších troch postupujúcich. Kto zažiaril ? Prinášame vám elitnú zostavu tohto dňa.



BRANKÁR

Ján LACO – Slovenský brankár bol našou obrovskou oporou aj v tomto najdôležitejšom zápase na turnaji. Zneškodnil 33 striel kanadského výberu a hlavne v druhej tretine zabránil tímu javorového lista ujsť na vyšší gólový rozdiel. Verme, že aj proti Česku potvrdí skvelú turnajovú fazónu.

OBRANCOVIA

Alexei EMELIN – Strelec víťazného gólu v stretnutí medzi Ruskom a Nórskom. Zadák Montrealu najprv za stavu 1:1 skvelým pasom vymyslel gól pre Popova a v úvode tretieho dejstva sám strelou od modrej rozhodol o postupe zbornej. Rusi s Ovečkinom, Seminom a Malkinom sú najväčším favoritom šampionátu, uvidíme, či túto pozíciu potvrdia.

Zdeno CHÁRA
– Kapitán slovenského tímu bol jednoznačným pilierom našej defenzívy. Odohral vyše 25 minút , hral takmer celé oslabenia a neraz pomohol Lacovi zákrokmi pred bránkou. Jeho delovky síce ani tentokrát neprešli do siete, no hrou zatienil i tento deficit.

ÚTOČNÍCI

Milan MICHÁLEK – Český hrdina v dueli s domácim Švédskom. Útočník Ottawy rozhodol 29 sekúnd pred koncom tretieho dejstva o postupe svojho tímu medzi elitné kvarteto. Pri druhom góle pridal i asistenciu. Budeme tak svedkami česko-slovenského derby, verme, že sa budeme tešiť my.

Michal HANDZUŠ
– Ďalší strelec víťazného gólu. Center nášho elitného útoku šikovným tečom v presilovke o dvoch hráčov rozhodol o triumfe nad favorizovanou Kanadou. Bol nesmierne platný pred bránkou, hral i oslabenia a odvádzal skvelú prácu za bránkou. Po jeho príchode náš tím ožil a v útoku s Kopeckým i Radivojevičom hrá výborne.

Jesse JOENSUU
– A na záver ďalší hrdina. Fínsky útočník štvrtého útoku strelil dva góly pri víťazstve 3:2 nad USA, pričom druhý, víťazný, padol 9 sekúnd pred záverečným klaksónom. Na ľade v nabitej fínskej zostave síce nedostáva veľa priestoru, no dnes zažiaril.

ZAUJALI AJ
: Mikko Koivu, Michael Frolík, Milan Bartovič, Patrick Thoresen, Alexander Semin