Main Content

Od Terryho po Badstubera: Kto bude chýbať najviac?

sobota, 19. máj 2012 10:19 | Autor: Erik Tejedi

Od Terryho po Badstubera: Kto bude chýbať najviac?
Od Terryho po Badstubera: Kto bude chýbať najviac? | zdroj: Erik Cesc pre Sport7.sk

V dnešnom finále Ligy majstrov na seba narazia dvaja outsideri semifinálových bojov – londýnska Chelsea a Bayern Mníchov. Oba tímy sa budú musieť po náročných zápasoch proti Barcelone a Realu Madrid zaobísť bez viacerých opôr.

Trénerský súboj Roberta Di Mattea a Juppa Heynckesa poznačí absencia viacerých kľúčových hráčov oboch klubov. Daň za postup do finále Ligy majstrov je značná. Na oboch stranách budú chýbať hráči, ktorí patria k širšej svetovej špičke. Ktorí to vlastne sú?

David Alaba

Bayern Mníchov mal v poslednom období problémy na ľavej strane obrany, no dlhodobé riešenie našiel v podobe mladíka Davida Alabu, ktorý previedol fantastické výkony v semifinále proti Realu Madrid. Jeho atletickosť spojená so skvelým bránením z neho robí do budúcnosti potenciálneho nástupcu kapitána Philippa Lahma.

Holger Badstuber 

Jeden z najlepších defenzívnych hráčov v hre jeden na jedného, horlivý, pozorný, inteligentný. Týmito všetkými atribútmi sa môže pýšiť nemecký obranca, Boatengov stopérsky kolega, ktorý v drese Bavorov odohral v tejto sezóne až 47 zápasov Holger Badstuber. V najdôležitejšom zápase bude žiaľ chýbať. Ešte znepokojacejšie je, že Jupp Henyckes zaňho nemá adekvátnu náhradu. Daniel van Buyten i Breno “oddychujú” až do konca sezóny a tak je jedinou alternatívou za Badstubera je Ukrajinec Anatoliy Tymoschuk, ktorý však nie je typickým stopérom. Oveľa platnejší je na poste defenzívneho záložníka. Proti Drogbovi či Torresovi to bude mať nesmierne ťažké.

Luiz Gustavo

Brazílčan bol ústrednou postavou Bavorov pri postupe do mníchovského finále. Spoločne s  Tonim Kroosom a Bastianom Schweinsteigrom vytvoril smrtiaci trojuholník, ktorý pripomínal barcelonskú trojicu Xavi – Messi - Iniesta. Žiaľ vo finále si tiež nezahrá.

Branislav Ivanovič

Jeden z kľúčových obrancov Roberta Di Matrea. Stopér schopný hrať aj na kraji obrany bol ústrednou postavou mužstva The Blues pri „betónovaní” proti Barcelone. Podľa mnohých médií bol dokonca on mužom číslo jeden v zostave Roberta Di Mattea v oboch semifinálových dueloch. Ivanovič, ktorý je nekompromisný v hlavičkových súbojoch, bude Chelsea citeľne chýbať najmä pri strážení Mária Gómeza.

John Terry

Branislav Ivanovič nie je jediným obrancom, ktorého bude Chelsea vo finále postrádať. Pre červenú kartu proti Barcelone si v Allianz Aréne nezahrá ani John Terry, najskúsenejší a najlepší stopér “The Blues”. Terry je bez ohľadu na svoje prehrešky a škandály fantastický a obetavý futbalista. A zároveň osobnosť, ktorá dokáže mužstvo vyprovokovať k najlepšiemu výkonu. Aby toho nebolo dosť stopéri Luiz a Gary Cahill majú zdravotné problémy a ich štart je otázny. Terryho neúčasť je preto ešte citeľnejšia.

Ramires

Hrdina Chelsea, ktorý dokázal krásnym lobom v odvete semifinále proti Barcelone prekonať Victora Valdesa bude ďalším mužom chýbajúcim v zostave Roberta Di Mattea.  Spolupráca rýchleho Ramiresa s Frankom Lampardom prinášala v tejto sezóne nejeden gól. Na to sa však Chelsea v zápase sezóny spoľahnúť tiež nemôže.

Raúl Meiréles


Napokon Chelsea bude chýbať aj Raúl Meiréles. Zaujímavé je, že kým pod vedením André-Villasa Boasa bol len náhradníkom, pod taktovkou Taliana Roberta Di Mattea je kmeňovým hráčom The Blues.