Main Content

MS 2010: Zaujímavosti pred šampionátom v JAR - streda

streda, 2. jún 2010 12:40 | Autor: TASR

Súhrn stredajších noviniek týkajúcich sa futbalového šampionátu v JAR 2010.

Maradona hľadá ideálnu jedenástku

Tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Diego Maradona vyhlásil, že stále nepozná presné zloženie svojej základnej jedenástky pre svetový šampionát. Kontroverzný kouč priznal, že sa pokúša nájsť vhodné miesto na ihrisku pre všetkých svojich talentovaných útočníkov - Lionela Messiho, Carlosa Téveza, Gonzala Higuaína a Diega Milita. "Všetko budem vedieť až niekoľko dní pred naším prvým zápasom s Nigériou 12. júna. Mám v tíme 23 bojovníkov, ktorí chcú nechať na trávniku svoje srdce. Máme lepšie mužstvo ako v roku 1986, keď sme získali majstrovský titul," poznamenal Maradona a dodal, že v tréningoch pracujú všetci nominovaní hráči s obrovskou intenzitou. "Aj preto bude veľmi ťažké rozhodnúť, kto bude v základe a kto nie. Ale je skvelé vidieť, ako sa všetci snažia," dodal. Argentínsky kouč už má takmer jasno v obrane, ktorú by mala tvoriť štvorica Nicolas Otamendi, Walter Samuel, Martin Demichelis a Gabriel Heinze, ale stále ešte uvažuje, či namiesto Otamendiho nedať na pravej strane šancu Jonasovi Gutierrezovi. Vpredu teraz hľadá miesto pre všetkých šesť útočníkov. Okrem už spomenutej štvorice aj pre Martina Palerma a Sergia Agüera.

Olsona trápi slabá strelecká efektivita

Tréner dánskej futbalovej reprezentácie Morten Olsen vyhlásil, že herná prevaha bude jeho mužstvu na svetovom šampionáte nanič, ak hráči nedokážu streliť góly. Tréner tak reagoval na prehru Dánska s Austráliou (0:1) v prípravnom súboji v Roodepoorte, v ktorom mali Olsenovi zverenci loptu oveľa častejšie na svojich kopačkách ako súper. "Mali sme prevahu, ale vo futbale ešte prevaha v držaní lopty nič neznamená. Dôležité sú góly, počítajú sa iba tie," zdôraznil dánsky kormidelník.

Uruguajský kouč Tabárez dúfa v prekvapenie

Tréner uruguajskej futbalovej reprezentácie Oscar Tabárez je presvedčený, že jeho mužstvo môže byť veľkým prekvapením majstrovstiev sveta v JAR. "V čase, keď sme sa stali majstrami sveta (1930 a 1950 - pozn. SITA), bol svet iný. Odvtedy nastal obrovský rozvoj futbalu na celom svete a objavili sa aj ďalšie faktory ovplyvňujúce tento šport. Jedným z nich je napríklad populácia, Uruguaj je maličká krajina s 3,4 miliónmi obyvateľov. Verím, že môžeme prekvapiť a najväčšou senzáciou by bolo, ak by sme sa dostali do semifinále, čo od nás niektorí vzhľadom na históriu aj očakávajú. Ale vo všeobecnosti nepatríme k favoritom, prevažná väčšina ľudí od nás naozaj veľa nečaká," citoval Tabáreza portál www.goal.com.

Toni nahnevaný na Lippiho, verí Angličanom


Taliansky útočník Luca Toni, ktorý sa nezmestil do výberu trénera Marcella Lippiho, je z rozhodnutia kouča frustrovaný natoľko, že chce, aby sa majstrom sveta stalo Anglicko vedené talianskym koučom Fabiom Capellom a nie Lippiho talianska reprezentácia. "O Lippim už nechcem nič počuť. Z jeho rozhodnutia som smutný. Do poslednej chvíle som veril, že mi dá šancu. Podľa mňa vyhrá svetový šampionát Anglicko," citovali talianske médiá 32-ročného útočníka, ktorý bol v druhej polovici sezóny 2009/2010 na hosťovaní v AS Rím. Do Bayernu Mníchov sa však už nechce vrátiť. "Louis van Gaal ma nechce a ja nechcem jeho. Mojou prioritou je zostať v Taliansku," zdôraznil Luca Toni.