Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava semifinálových zápasov (19.5.)

sobota, 19. máj 2012 20:13 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava semifinálových zápasov (19.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava semifinálových zápasov (19.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Je to tam! Fantázia! Slovensko postúpilo tretíkrát v ére samostatnosti do finále hokejových MS. Po rokoch 2000 a 2002 sa i rok 2012 zapíše do slovenskej histórie. Spoločnosť nám v boji o titul nám bude robiť Rusko, ktoré si jednoznačne poradilo s domácim Fínskom.

Prinášame vám šesticu hviezd dnešného dňa. Súhlasíte s našim výberom?

BRANKÁR

Ján LACO
– Po dnešnom zápase raz opäť musíme dať klobúk dole pred výkonom nášho skvelého brankára, Janka Laca. Zneškodnil 36 striel nášho českého suseda a v štatistike golmanov sa posunul už na druhú priečku, keď má úspešnosť 93,55 % . Verme, že zajtra vyvrcholí jeho skvelá turnajová forma a pred zbornou zatiahne roletu.

OBRANCOVIA

Zdeno CHÁRA
– Náš kapitán odohral v semifinálovom stretnutí vyše 26 minút. Pri zranení Tomáša Starostu sme hrali len na päť zadákov, Zdeno a Andrej Sekera ho však skvele nahradili a potvrdili, že v defenzíve patríme medzi najlepších na šampionáte. Po dueli bol úplne zaslúžene v trojici našich najlepších na celom turnaji.

Andrej SEKERA
– Ďalší z našich hrdinov v dnešnom zápase. Odohral vyše 24 minút. Pri prvom góle Mira Šatana asistoval a tak je s deviatimi bodmi našim najproduktívnejším hráčom na šampionáte. Rovnako ako Chára sa ocitol aj v trojici hviezd tímu v priebehu turnaja.

ÚTOČNÍCI

Alexander OVEČKIN
– Hviezda Washingtonu zaznamenala víťazný gól pri hladkom triumfe 6:2 nad domácim výberom Fínska. Patril k najaktívnejším hráčom na ľade a zajtra si na neho Chára a spol. budú musieť dať nesmierny pozor.

Yevgeni MALKIN
– Najväčšia hviezda celého šampionátu. Podobne ako Švédsko, aj Fínsko zostrelil hetrikom a s osemnástimi bodmi sa dostal na prvú priečku v bodovaní pred Nóra Thoresena. Po zápase zaslúžene vyhlásený za najlepšieho. Zajtra mu nemôžeme dať priestor, verme, že i na túto hviezdu Pittsburghu Chára dohliadne.

Miroslav ŠATAN
– Miro si góly nechával na tento dôležitý zápas. Ako prvý Slovák si na krk zavesí už štvrtú medailu zo svetových šampionátov, zahrá si tak už tretie finále kariéry. Najprv po prieniku Sekeru šikovne prestrelil Kovářa, potom šikovným blafákom v oslabení vystrihol nádherný blafák. Verme, že ku kompletnej zbierke cenných kovov pribudne ďalší s najcennejším leskom.

ZAUJALI AJ
: Libor Hudáček, Michael Frolík, Simeon Varlamov, Mikael Granlund