Main Content

Nelsen: "Tímy si začínajú uvedomovať silu N. Zélandu"

streda, 2. jún 2010 14:07 | Autor: TASR

V prípravných zápasoch pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.) dokazuje novozélandská reprezentácia, že na MS 2010 nebude patriť medzi outsiderov.

Zverenci Rickiho Herberta, ktorí sú jedným zo súperov Slovákov v základnej F-skupine, najprv prehrali s Austráliou len tesne 1:2 a v sobotňajšom zápase zdolali Srbov 1:0. Kapitán "All Whites" Ryan Nelsen si pochvaľuje predšampionátovú prípravu a v nej dosiahnuté výsledky. "Množstvo účastníkov MS 2010 si po našich výsledkoch v príprave začína uvedomovať silu nášho tímu. Dúfali sme, že unikneme pozornosti ostatných, ale najmä víťazstvo nad Srbskom sa postaralo o zvýšenie ostražitosti zo strany iných reprezentačných výberov. Darí sa nám a ja osobne verím, že na kvalitné výsledky nadviažeme aj v JAR," povedal pre oficiálnu stránku Medzinárodnej futbalovej federácie www.FIFA.com stopér Blackburnu Rovers Ryan Nelsen.

Okrem Slovenska a Nového Zélandu sa v "efku" predstavia aj Taliansko a Paraguaj. "Každý z týchto tímov má svoju kvalitu. Netreba však zabúdať ani na nás. Súčasný novozélandský výber je jednoznačne najlepším, v akom som kedy bol. Máme v kádri špičkových hráčov na všetkých postoch," dodal Nelsen, ktorý debutoval v reprezentácii v roku 1999.

Nový Zéland čakajú pred MS 2010 ešte dva náročné prípravné duely. V piatok 4. júna v slovinskom Maribore nastúpi proti domácej reprezentácii a 9. júna už v dejisku svetového šampionátu v Nelspruite proti Čile.