Main Content

MS V HOKEJI 2012: Analýza: Slovensko - Rusko (20.5.)

nedeľa, 20. máj 2012 12:04 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI 2012: Analýza: Slovensko - Rusko (20.5.)
MS V HOKEJI 2012: Analýza: Slovensko - Rusko (20.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Kto by to bol pred šampionátom povedal. Naši hokejisti sa výbornými výkonmi predrali vo Švédsku a Fínsku až do boja o titul. Súperom nebude nikto iný ako topfavorit turnaja, Rusko. Ako duel dopadne? Prinášame vám analýzu i radu pri stávkovaní v našej Tipovacej lige.

Príprava nebola najvydarenejšia a po zranení Mariána Hossu sme to nevideli ružovo. Postupne však účasť prisľúbili Chára i Handzuš a naše šance sa začali zvyšovať. Upútal nás hneď úvodný zápas s Kanadou. Skvelý tímový výkon, bojovnosť, obetavosť. To všetko nás sprevádzalo nielen v prvom dueli šampionátu, ale počas jeho celého priebehu. Prišla ďalšia tesná prehra s Fínskom, no opäť pocit dobre odvedenej roboty. Na pondelňajší večer si dobre spomíname. Už pred zápasom s USA sme mali pocit, že by konečne mohla prísť výhra. Naši prvýkrát otvárali skóre, mali sme aj strelecké šťastie a prvé tri body boli na svete. Prišli ďalšie výhry, na našom štíte ostali v základnej skupine všetci ďalší protivníci, Kazachstan, Bielorusko, Švajčiarsko a v súboji o štvrťfinále i prekvapenie turnaja z Francúzska. Päť výhier, pätnásť bodov, stačilo to však len na štvrtú priečku a tak nám na štvrťfinále vyšla Kanada. Naši to však zvládli na výbornú. Opäť obetavosť, tímový duch a nesmieme zabudnúť na Janka Laca, brankára, ktorý je tým najväčším objavom na týchto MS. Včera prišlo ďalšie víťazstvo, už siedme v rade. Čechov sme poslali len do bojov o bronz a nás čaká dnes veľké, nečakané finále. To čo nás spája je obrovská tímová sila, nie hviezdy. Bojovnosť a viera v jeden cieľ je to, čo v našom prípade rozhoduje.

VIDEO: Slovensko - Česko 3:1

Zborná si v semifinále bez komplikácii poradila s domácim výberom Fínska 6:2. Už druhý hetrik na šampionáte vystrihol hviezdny útočník Pittsburghu, Yevgeni Malkin, gólovo sa presadil i ďalší topkanonier NHL, Alexander Ovečkin. Malkin má po deviatich dueloch na konte skvelých 18 bodov.  Vo výbornom svetle sa na turnaji ukazuje aj forward Omsku, Alexander Popov, ktorý ma na konte 11 bodov. V obrane vynikajú hlavne Nikulin, Medvedev a Denisov, ktorí sú zároveň aj najvyťaženejšími hráčmi Ruska na MS. Svätyňu by mal v zajtrajšom boji o titul hájiť Semyon Varlamov. S takmer 94 %  úspešnosťou zákrokov je najlepším brankárom celého turnaja.

VIDEO: Rusko - Fínsko 6:2

Čo sa týka tímových štatistík, Rusko je štvrtým najefektívnejším mužstvom turnaja. Má najlepšie presilovky, no v hre v oslabení je až na 11.priečke. Je ôsmim najtrestanejším družstvom MS.

O hlavných postavách nášho tímu snáď už ani netreba hovoriť. Laco, Chára, Sekera, Kopecký... Písali by sme veľmi dlho. Počas týchto MS sa v našom tíme zrodilo množstvo hrdinov a každý jeden hokejista dáva do každého duelu srdce a hrá na maximum. Najproduktívnejším mužov Vujtekovho výberu je po deviatich dueloch prekvapujúco zadák Bufalla Andrej Sekera, ktorý má na konte deväť bodov. Nasledujú Radivojevič s ôsmimi a Handzuš so siedmimi bodmi.

Najvyťaženejším hráčom je s veľkým náskokom náš kapitán, Zdeno Chára, ktorý odohral vyše 213 minút! Druhý, Andrej Sekera odohral niečo cez 174 minút. Kto iný by mal zajtra stáť v bráne ako náš objav a hrdina, Janko Laco. V hodnotení brankárov je druhý práve za Varlamovom, jeho úspešnosť sa pohybuje nad hranicou 93,5 %.

Pozrime sa aj na naše tímové štatistiky. Sme šiestim najefektívnejším mužstvom, deviatim v hre v početnej výhode a druhým najlepším pri hre v oslabení. Sme druhým najdisciplinovanejším výberom turnaja, na konte máme len 60 trestných minút.

Náš tip na tiket:
Nech už to zajtra dopadne akokoľvek, naši chlapci sú pre nás už víťazmi. Obrovská bojovnosť, srdce, ktoré dávajú  do každého duelu, tým všetkým si získali milióny fanúšikov nielen na Slovensku. Všetci však v kútiku duše veríme, že po Kanade a Česku porazíme zajtra aj tretieho z favoritov na titul. Preto radíme aj do tretice veriť našim a vsadiť si na nich s kurzom 4,24 v našej tipovacej lige.