Main Content

BALOTELLI: Milujem Taliansko, ale ostanem v Manchestri

pondelok, 21. máj 2012 14:04 | Autor: David Fanpl

BALOTELLI: Milujem Taliansko, ale ostanem v Manchestri
BALOTELLI: Milujem Taliansko, ale ostanem v Manchestri | zdroj: David Fanpl pre Sport7.sk

Kontroverzný útočník Mario Balotelli bol spájaný s návratom do vlasti, keď po niekoľkých incidentoch Roberto Mancini avizoval, že ho v lete predá. Samotný hráč však nakoniec túto alternatívu vylúčil.

Temperamentný útočník bol spájaný s návratom do vlasti po rade incidentov, či už na ihrisku alebo mimo neho. Super Mario však trvá na tom, že na Etihad Stadium zostane. „Milujem Taliansko, ale ja zostanem v City. Premier League je na najvyššej úrovni a celá liga sa mi páči,“ povedal bývalý útočník Interu pre Corriere dello Sport.

Mladý Talian to už mal viackrát u trénera Manciniho nahnuté. Všetko si to ale vyžehlil tým, že nahral Aguerovi na víťazný gól, ktorý znamenal tretí titul Citizens v Premier League. V tejto sezóne dal v 32 zápasoch 22 gólov, čo svedčí o jeho veľkom talente. O služby Balotelliho prejavili záujem oba milánske kluby. Talian okrem toho futbalovo vyrastal v Interu Miláno. Ten ho predal pred dvomi rokmi do City za 29 miliónov eur. 

V reprezentácii toho Balotelli zatiaľ veľa neodohral, no tréner Talianov Cesare Prandelli potvrdil, že nebude chýbať na blížiacich sa Majstrovstvách Európy. „Je to splnený sen. Majstrovstvá Európy sú spolu s Majstrovstvami sveta najdôležitejšie súťaže na medzinárodnej scéne a sľubujem, že sa na nich budem vhodne správať.“

Balotelli sa ich už nemôže dočkať podobne ako celý futbalový svet. „Už sa nemôžem dočkať začiatku. Urobím to najlepšie pre tím a pokúsim sa uspokojiť taliansky národ. Budeme zjavenie turnaja,“ dodal.