Main Content

DI MATTEO: Ostane spasiteľ Chelsea na Stamford Bridge?

utorok, 22. máj 2012 12:46 | Autor: Anton Martinka

DI MATTEO: Ostane spasiteľ Chelsea na Stamford Bridge?
DI MATTEO: Ostane spasiteľ Chelsea na Stamford Bridge? | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Triumfom v Lige Majstrov sa Robertovi Di Matteovi podarilo to, čo sa s Chelsea nepodarilo trénerským esám na čele s Mourinhom, Hidinkom či Ancelottim. Napriek tomu je otázne, či Talian zostane trénerom Chelsea aj v budúcom ročníku.

4. marca 2012 sa Chelsea po neuspokojivých výsledkoch v Premier League rozlúčila s ospevovaným Mourinhovým nástupcom André-Villasom-Boasom a na miesto dočasného trénera dosadila bývalého hráča „The Blues“ Roberta Di Mattea, od ktorého zázraky čakali len najvernejší fanúšikovia klubu. Naopak všade sa s jeho menom skloňovalo slovo “dočasný”, ktoré je vlastne v kurze aj dnes, po triumfe Chelsea v Lige šampiónov.

Očividne stratená sezóna sa však stala zrazu tou najkrajšou v histórií. Londýnčania nevyhrali domáci titul a v lige skončili až šiesty, no vo finále FA Cupu porazili Liverpool 2:1 a v sobotu vôbec po prvý krát zdvihli nad hlavy ušatú trofej Ligy majstrov po triumfe nad Bayernom v penaltovom rozstrele.

Napriek pamätnému úspechu majiteľ klubu Roman Abramovič stále nepotvrdil, či zostane Di Matteo na lavičke londýnskeho veľkoklubu aj v budúcej sezóne. Média sa predbiehajú v tom, kto je aktuálne najväčším kandidátom na tento post, no meno Di Mattea sa vo výtlačkoch neobjavuje ani po “mníchovskom” zázraku.

Roman Abramovič v priebehu 8 rokov vystriedal na lavičke 8 manažérov, keďže ani jeden nesplnil vytúžený sen ruského miliardára, vyhrať Ligu Majstrov. Teraz, keď to dokázal  Di Matteo, od ktorého sa to vôbec neočakávalo váha, či mu ponúkne novú zmluvu. Aj vám sa to zdá zvrátene?

Podľa špekulácii Britských médií by mal Di Mattea vystriedať už čoskoro bývalý tréner anglickej reprezentácie Fabio Capello. O súčasnej situácii sa pre Sky Sports vyjadril sám Di Matteo: “ Momentálne to nechcem riešiť a chcem si užiť oslavy.“

Za Di Matteom stojí aj stará garda Chelsea na čele s Petrom Čechom, Johnom Terrym a Frankom Lampardom. “ Nech s ním bude čokoľvek, vyhral s nami dve trofeje. Urobil dosť pre to, aby získal post hlavné trénera, rozhodnutie je však na vední klubu,“ prehlásil Čech tesne po zápase s Bayernom.

“ Veď sa pozrite na ten pohár. Všetci dúfame, že zostane. Za tú dobu čo nás Robbie trénuje odviedol vynikajúcu prácu,“ prehlásil kapitán mužstva John Terry, ktorý vo finálovom zápase nemohol nastúpiť pre zákerný faul na Alexisa Sanchéza v semifinále proti Barcelone.

“ Z tímu, ktorý bol blízko toho, že Ligu Majstrov v nasledujúcej sezóne nebude vôbec hrať, urobil jej víťaza,
“ uviedla ďalšia opora “ The Blues“ Frank Lampard.

Hlavnou úlohou trénera Chelsea bez ohľadu na to, kto nim napokon bude, je omladenie kádra, keďže veľká skupina opôr The Blues má 30 a viac rokov.