Main Content

NHL: Marián Hossa je pre trénera Quennevilla veľkým prínosom

štvrtok, 3. jún 2010 12:55 | Autor: TASR

Pre slovenského krídelníka Mariána Hossu pokúšajúceho sa už tretí rok po sebe vo finále o zisk Stanleyho pohára ešte stále nenastali tie "pravé" ofenzívne časy.

V prvých troch zápasoch finálovej série krídelník Chicaga nazbieral 4 kanadské body (1+3), v druhom z nich pretrhol osemzápasový strelecký pôst. Už v tejto chvíli má na konte rovnaký počet bodov v play-off (15) ako na konci minulej sezóny a vo finále je dokonca o bod lepší ako pred rokom v drese Detroitu v sérii proti Pittsburghu. Za svojimi skvelými výkonmi spred dvoch rokov však výrazne zaostáva. Vtedy v drese Pittsburghu zaznamenal v 20 zápasoch bojov o Stanley Cup 26 bodov a vo finálovej sérii proti Detroitu si pripísal 7 bodov (3+4). Mimochodom, vtedy v semifinále "tučniaci" narazili na Philadelphiu, aktuálneho finálového súpera Hossovho Chicaga, ktorej 31-ročný trenčiansky odchovanec v piatich zápasoch nasúkal 4 góly a pridal 5 asistencií.

"Je to naozaj špeciálny hráč. Nenájdete veľa hokejistov, ktorí počas troch rokov absolvovali v play-off spolu 12 kôl a ešte stále neokúsili chuť víťazstva v Stanleyho pohári. Je pre nás veľmi cenným vkladom, keď v našich farbách zúročuje všetky tieto skúsenosti. Dvíha rýchlosť nášho tímu, naše tempo hry a aj naše herné schopnosti," vyhlásil pre nwi.com o krídelníkovi druhého útoku "čiernych jastrabov" tréner Joel Quenneville, ktorý oceňuje najmä univerzálnosť svojho slovenského zverenca: "Ako tréner mám viac spôsobov, ako ho využiť na ľade. Som spokojný s jeho progresom v play-off. Veľmi dobre vidím, ako je vzrušený z tretej šance na zisk pohára. V prvých troch zápasoch finálovej série som s ním veľmi spokojný. Jeho útok je efektívny v mnohých herných činnostiach. V defenzíve hrá Marián veľmi zodpovedne a dokáže podržať puk, v útoku výborne prihráva a tvorí hru."