Main Content

MS 2010: Zaujímavosti pred šampionátom v JAR - piatok

piatok, 4. jún 2010 15:53 | Autor: TASR

Súhrn piatkových noviniek týkajúcich sa futbalového šampionátu v JAR 2010.

Ghana odškodní šiestich hráčov, ktorí sa nedostali do konečnej nominácie

Ghanská futbalová asociácia (GFA) finančne odškodní šiestich hráčov, ktorí sa nedostali z predbežnej širšej do konečnej 23-člennej nominácie na majstrovstvá sveta v JAR. Portál Ghanasoccer informoval, že každý zo šestice koučom Milovanom Rajevanom vyradených adeptov dostane "bolestné" 5000 USD. Konkrétne ide o sexteto: Emmanuel Agyemang Badu, Haminu Dramani, Benard Kumordji, Stephen Adams, Laryea Kingston a Eric Addo. Pre väčšinu je to len symbolická suma vzhľadom na ich príjmy, ale brankár Adams z tímu účastníka domácej ligy Aduana Stars si výrazne zlepší rozpočet.

Strachana rozhnevalo obvinenie od kouča Austrálčanov

Tréner anglického prvoligového futbalového klubu FC Middlesbrough Gordon Strachan ostro odmietol obvinenie od kouča austrálskej reprezentácie Pima Verbeeka, že 21-ročný defenzívny univerzál Rhys Williams prišiel zo zdravotných dôvodov o účasť na MS v JAR pre nešetrný prístup zo strany "Boro". Holandský kormidelník "protinožcov" sa nechal počuť, že vedenia mužstva v závere sezóny tlačilo mladíka do hry pod injekciami, aby nepociťoval problémy v panvovej oblasti. "Klub i ja osobne veru nebudeme obetnými baránkami. Je mi jasné, že Verbeek prežíva stresujúce obdobie, ale nepovažujem za správne zvaľovať v tomto prípade vinu na nás," vyhlásil Strachan pre internetovú stránku Middlesbrough.

Liédson nebude spievať portugalskú hymnu pred zápasom proti rodnej Brazílii


Portugalský futbalový útočník Liédson prezradil, že pred zápasom proti "kanárikom" na MS v JAR nebude spievať hymnu z rešpektu voči svojej rodnej krajine. Útly zakončovateľ Sportingu Lisabon sa narodil v Cairu na severovýchode Brazílie. Na Iberskom polostrove pôsobí od roku 2003, medzinárodný debut za Portugalsko absolvoval 5. septembra 2009. "Som oddaný telom i dušou a cítim sa ako rodák, ale túto zvláštnu situáciu som si vnútorne vyhodnotil takýmto spôsobom a podľa toho aj budem konať," povedal Liédson v rozhovore pre ESPN.