Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (29.5.)

utorok, 29. máj 2012 13:51 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (29.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (29.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Robin Van Persie sa stále nerozhodol, či podpíše novú zmluvu s Arsenalom. Veľkým zástancom jeho zotrvania v Londýne je však okrem fanúšikov a predstaviteľov Gunners aj jeho manželka, ktorá tvrdí, že je spoločne s rodinou v Londýne veľmi šťastná a tiež dodáva, že Robin by sa mal odvďačiť klubu za to, že mu pomohol v ťažkých časoch, keď sa mu nedarilo.

ARSENAL:
Arséne Wenger by podľa britských plátkov rád získal z Manchestru City holandského defenzívneho záložníka Nigela de Jonga. Hodnota rodáka z Amesterdamu sa odhaduje na 15 miliónov eur.

MANCHESTER UNITED
: Britské média uvádzajú, že Shinji Kagawa sa výrazne priblížil k prestupu do Manchestru United. Borussia Dortmund totiž vraj už súhlasila s čiastkou 15 miliónov libier za japonského ofenzívneho stredopoliara.

CHELSEA:
Eden Hazard sa konečne rozhodol. Novým pôsobiskom 21-ročného Belgičana, ktorý bol jedným z najžiadanejších hráčov tohto prestupového obdobia, bude Stamford Bridge. Do Chelsea prestupuje za zatiaľ nezverejnenú čiastku, ktorá sa podľa neoficiálnych správ pohybuje na hranici 40 miliónov eur.

CHELSEA:
Príchod Edena Hazarda z Lille nebude jediným veľkým nákupom Chelsea v tomto lete. Podľa informácií Daily Telegraph a denníku Guardian plánuje Roman Abramovič kúpiť ešte jedného špičkového útočníka. Hovorí sa najmä o Hulkovi z FC Porto, ktorý by mohol vyjsť pokladňu The Blues na 35 miliónov libier.

CHELSEA:
Podľa Daily Mail Didier Drogba neodíde do Číny, ale šokujúco do španielskej La Ligy, kde by mal posilniť kráľovský Real Madrid.

CHELSEA:
Kapitán českej reprezentácie Petr Čech, ktorý bol najväčším hrdinom Chelsea vo finále  Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov, predĺžil so šampiónom Champions League zmluvu na ďalšie štyri sezóny.

MANCHESTER CITY:
Eden Hazard uprednostnil Chelsea pred Manchestrom City údajne preto, že mu Citizens odmietli platiť týždenne 170 tisíc libier.

LIVERPOOL:
Joe Cole, ktorý v uplynulej sezóne hosťoval vo francúzskom Lille, sa možno vráti do Liverpoolu a zabojuje o miesto v základnej zostave. Sám hráč túto alternatívu nevylúčil, no dodal, že dôležité bude najmä to, kto sa stane novým trénerom The Reds.

LIVERPOOL:
Novým trénerom The Reds sa určite nestane Brendan Rodgers. Podľa predsedu klubu Swansea, ktorý Rodgers trénuje, sú informácie o jeho odchode k The Reds len hlúpym výmyslom médií.