Main Content

Prestupové špekulácie na spôsob FC Chelsea

utorok, 29. máj 2012 15:29 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie na spôsob FC Chelsea
Prestupové špekulácie na spôsob FC Chelsea | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk. foto SITA

Prestupové špekulácie gradujú a preto neuniklo našej pozornosti, že v letnom prestupovom období je najčastejšie skloňovaným mužstvom šampión Ligy majstrov FC Chelsea. Zhrňme si, čo sa o Chelsea popísalo v posledných týždňoch ...

Otázka hlavného kormidelníka

To čo zaujíma fanúšikov The Blues najviac je meno hlavného trénera na sezónu 2012/2013. Talian Roberto Di Matto, ktorý doviedol Chelsea ako prvý kormidelník v histórií klubu k triumfu v Lige majstrov, nemá svoje miesto vôbec isté. Majiteľ Chelsea Roman Abramovič totiž dúfa, že privedie na Stamford Bridge kouča, ktorý okrem úspešných výsledkov vštepí hre "Blues" aj atraktívnu ofenzívnu tvár. Di Matteov štýl to príliš nie je ...

Podľa najnovších špekulácií, s ktorými prišila americká stanica ESPN, sa Abramovič predsa len rozhodol dať Di Matteovi šancu a odvďačiť sa mu tak za trofej Champions League. Učiní tak ale len za predpokladu, že sa mu nepodarí presvedčiť Pepa Guardiolu, ktorý opúšťa Barcelonu.

Plánované posily


Eden Hazard – 21-ročný belgický stredopoliar podľa najnovších informácií včera definitívne uzavrel svoj prestup do Chelsea za 40 miliónov eur z francúzskeho OSC Lille. Mladučký záložník patrí medzi najväčšie futbalové talenty súčasnosti, okrem Chelsea o neho bojovali aj Manchester City a Manchester United.  

Hulk – 25-ročný brazílsky útočník FC Porto je po získaní Edena Hazarda novou prestupovou prioritou vedenia Chelsea. Hodnota Hulka sa odhaduje na 35 miliónov libier. Viaceré britské média sa  zhodujú v tom, že jeho letný  príchod na Stamford Bridge je otázkou najbližších dní.

Gregory van der Wiel – obranné rady by chcela Chelsea vystužiť  o pravého krajného obrancu Gregoryho van der Wiela. 24-ročný Holanďan patrí k najperspektívnejším hráčom na svojom poste. Blues zaňho naposledy núkali Ajaxu Amsterdam 8 miliónov libier, no podľa všetkého zatiaľ neuspeli.

Hráči s otáznikom


Fernando TorresŠpanielsky útočník dva dni po triumfe v Lige majstrov priznal, že v Chelsea zažil najťažšie obdobie kariéry a ak sa nedočká v budúcejsezóne od trénerov a vedenia viac dôvery chce odísť. Podľa informácií z nasledujúcich dní dostal Španiel od klubu prísľub, že po odchode Drogbu bude v tíme útočníkom číslo jeden.  

Frank Lampard
– Ikona klubu si tiež nemôže byť 100% istá svojim osudom. Chelsea plánuje veľké  omladenie kádru a preto sú všetci hráči nad 30 rokov v ohrození. Anglickému reprezentantovi je už 33 a špekulácie o jeho odchode zo Stamford Bridge neutíchajú. Napriek tomu, že on túži v Chelsea zostať, klebety o Lampardovom prestupe do exotickejších futbalových líg sú na dennom poriadku. Spomína sa najmä americká MLS.

Petr Čech
– Ani brankárska opora Chelsea nemala dlhú dobu istotu svojho zotrvania v Londýne. Situácia sa vyriešila včera, keď kapitán českej reprezentácie predĺžil  zmluvu s The Blues o ďalšie štyri roky. Netrúfame si predpovedať ako by to dopadlo, keby Čech nezažiaril v semifinále a finále Champions League ...

Branislav Ivanovič
– Srbský stopér patril počas celej sezóny k najlepšie hrajúcim mužom v kádri FC Chelsea. Nie je preto prekvapením, že o jeho služby sa zaujíma Real Madrid, ktorý pripravuje oficiálnu ponuku. Srb však vyhlásil, že z Chelsea nechce v žiadnom prípade po úspešnej sezóne odísť.

Daniel Sturridge
– Mladučkého anglického útočníka by rád získal Manchester City, ktorý ho v minulosti do Chelsea uvoľnil. Sturridge je však podľa vlastných slov v Londýne šťastný a dúfa, že sa postupne stane neoddeliteľnou súčasťou ofenzívy Blues.

Romelu Lukaku
– 19-ročný Belgičan bol počas sezóny frustrovaný tým, že nedostával dostatok priestoru v A tíme a preto pred budúcou sezónou požiadal vedenie o uvoľnenie na ročné hosťovanie.

Na odchode

Didier Drogba
– Prvou odchádzajúcou hviezdou starej generácie Blues je Didier Drogba. Ten ale opúšťa Chelsea dobrovoľne, čo odôvodňuje tým, že s tímom získal všetky trofeje a potrebuje novú motiváciu. Reprezentant Pobrežia Slonoviny mal pôvodne smerovať do čínskej ligy za Anelkom, no najnovšie sa hovorí o šokujúcom prestupe do Realu Madrid či FC Barcelona.

Medzi hráčov, ktorí určite opustia Chelsea môžeme zaradiť aj Josého Bosinwgu či Salomona Kaloua. Hovorí sa tiež o odchodoch Florenta Maloudu a Yossiho Benayouna. Potvrdená je zatiaľ ale len rozlúčka s Didierom Drogbom.

S "istotou" zotrvania

Istotu nemá v profesionálnom futbale s výnimkou Lionela Messiho či Cristiana Ronalda žiadny hráč. Napriek tomu v kádri Chelsea existuje hŕstka hráčov, ktorí ešte neboli výraznejšie spomenutí v súvislosti s prestupom, alebo núteným odchodom. Môžeme medzi nich zaradiť Juana Matu, Michaela Essiena, Ramiresa, Johna Terryho, Garyho Cahilla, Raula Meirelesa, či Ashleyho Colea. Tiež sa neočakáva prestup Davida Luiza, hoci sa chvíľu špekulovalo o jeho odchode do FC Barcelona.