Main Content

MS 2010: Messi je presvedčený, že Argentína získa titul

piatok, 4. jún 2010 18:47 | Autor: TASR

Úradujúci najlepší futbalista tejto planéty Lionel Messi je absolútne presvedčený, že Argentína získa titul na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.).

;Zverenci trénera Diega Maradonu prešli s problémami nie príliš vydarenou kvalifikáciou, to je však už podľa slov hviezdy španielskeho FC Barcelona za nimi a "Albicelestes" sú už stopercentne pripravení na vrchol sezóny. "Z rôznych príčin sme sa dosť natrápili, no napokon sme to v kvalifikácii zvládli. Teraz sa už na to nepozeráme. Je jasné, že Argentína je medzi hlavnými kandidátmi na úspech, o tom asi nebude nikto pochybovať. Máme skvelých hráčov, ktorí to môžu dotiahnuť veľmi ďaleko," skonštatoval pre www.fifa.com rodák z Rosaria, ktorý počas MS 2010 oslávi svoje 23. narodeniny.

Argentína je najväčším favoritom na víťazstvo v základnej B-skupine, kde sa stretne s Nigériou, Kórejskou republikou a Gréckom. Messi však varuje pred silou a kvalitou súperov. "Na šampionáte už nie sú jednoduchí súperi. Videl som hrať Nigériu na Africkom pohári národov. Majú silný tím, fyzicky sú výborne pripravení. Podobne ako Pobrežie Slonoviny, s ktorým sme sa stretli v Nemecku," vyhlásil Lio Messi a dodal: "Mojím snom je vyhrať, to je jasné. Dokážem si sám seba predstaviť vo finále, ktoré vyhráme a potom budeme zdvíhať nad hlavu trofej. Ešte som nerozmýšľal nad tým, ako to vlastne celé dokážeme, ale som si istý, že v JAR získame titul."