Main Content

Hossa: Chicago musí hrať rozumnejšie

sobota, 5. jún 2010 12:47 | Autor: TASR

Slovenský hokejista Marián Hossa zažíva po roku opäť rovnakú situáciu. Jeho tím vyhral prvé dva zápasy finále Stanleyho pohára, ďalšie dva však prehral.

Vlani sa mu to stalo s Detroitom v sérii s Pittsburghom, teraz s Chicagom proti Philadelphii. Pred rokom napokon Red Wings trofej nezískali, teraz majú hráči Blackhawks stále šancu na celkový triumf, od ktorého ich delia dve víťazstvá. Vo finálovej sérii medzi Chicagom a Philadelphiou platí zatiaľ príslovie "Môj dom, môj hrad“. Blackhawks ho nedokázali porušiť ani v piatok a prehrali na ľade Flyers 3:5. Hossa sa vo štvrtom dueli vo Wachovia Centre prezentoval dvoma neúspešnými strelami na bránku, vo finálovej sérii play-off o Stanleyho pohár má celkovo bilanciu 1 gól a tri asistencie.

"Philadelphia má skvelý tím. Vedeli sme, že to nebude jednoduché. Musíme hrať prefíkanejší a rozumnejší hokej. V prvej tretine sme boli veľmi často v našej obrannej tretine, zbytočne sme vozili puky. Musíme byť oveľa vynaliezavejší, v našom obrannom pásme je nutné hrať oveľa jednoduchšie,“
povedal po stretnutí podľa nhl.com Marián Hossa.

Chicago sa zatiaľ trápi v početných výhodách. Vo štvrtom zápase síce Dave Bolland znižoval pri hre piatich proti trom na 2:4, Blackhawks však z deviatich možností využili celkovo len jedinú presilovku. Philadelphia je zasa v tejto hernej činnosti veľmi silná, tešila sa už päťkrát, minimálne raz v každom zápase a má 31,3 % úspešnosť presiloviek.

"Myslím si, že presilovky musíme hrať jednoduchšie. Každý sa snaží, robí až priveľa. Musíme sa len viac uvoľniť a hrať jednoduchšie. Pred bránkou musia naše presilovkové formácie vytvárať veľký tlak,“ citoval portál nhl.com Hossa, podľa ktorého sa všetci hráči Blackhawks musia vyhýbať zbytočným faulom. "To je ďalšia vec... Naozaj musíme byť rozvážnejší, múdrejší. Philadelphia hrá presilovky veľmi dobre, nesmieme jej dávať takúto šancu. V každom prípade musíme byť pohotovejší a bystrejší,“ dodal slovenský útočník.

V posledných dvoch stretnutiach nevyšla hráčom Chicaga najmä tretia tretina, ale v piatok mali problémy aj v prvej dvadsaťminútovke. Podľa zámorských médií to môže byť pre hráčov Blackhawks frustrujúce. "Nie je to ľahké... Je to finále Stanleyho pohára a vedeli sme, že keď sa doň dostaneme, nebude to jednoduché a niekedy sa môže objaviť aj frustrácia. Tá však nesmie mať u nás miesto, musíme pokračovať v našej práci, dodržiavať náš herný systém a nesnažiť sa hrať príliš individuálne. Žiada si to oveľa viac kolektívny výkon,“ poznamenal Hossa.

Hráči Chicaga sa síce vo štvrtom zápase pokúšali strieľať z rôznych pozícii, pred bránkou však chýbala jeho hráčom väčšia agresivita a gólman Flyers Michael Leighton všetky puky videl. "Na konci zápasu sme už boli oveľa dôraznejší, pred bránkou sme to už prehusťovali. V úvode sme však strieľali tak, že brankár Philadelphie všetko videl a mal to preto veľmi jednoduché. Ak chceme skórovať, musíme sa oveľa viac tlačiť k bránke a pred gólmanom to poriadne prehusťovať,“ zdôraznil Marián Hossa.

SITA