Main Content

MS 2010: Šampionát sa predčasne skončil aj pre Mikela

sobota, 5. jún 2010 12:50 | Autor: TASR

Nigéria sa na futbalových majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike bude musieť zaobísť bez stredopoliara FC Chelsea Obiho Mikela. Dôvodom je fakt, že stav jeho zraneného kolena sa nezlepšuje.

"Vyradili sme Mikela z kádra, pretože nám sám oznámil, že nechce riskovať svoju ďalšiu kariéru, lebo sa ešte nestihol zotaviť po zranení kolena a následnej operácii," vysvetľoval člen realizačného tímu nigérijskej futbalovej reprezentácie Emmanuel Attah. Absencia 23-ročného Mikela bude pre mužstvo vedené švédskym koučom Larsom Lagerbäckom veľkou stratou. V kádri ho nahradí jeden zo sedmičky hráčov, ktorých tréner vyradil po sústredení v Anglicku tento týždeň v pondelok.

Obi Mikel je po Michaelovi Essienovi a Michaelovi Ballackovi už tretím hráčom FC Chelsea, ktorý pre zdravotné problémy prišiel o účasť na MS v JAR. Stále je otázny aj štart Didiera Drogbu, ktorý sa zranil v prípravnom dueli s Japonskom. Nigéria sa na svetovom šampionáte stretne v základnej B-skupine s Argentínou, Gréckom a Kórejskou republikou.