Main Content

MS 2010: Naši zvládli posledný prípravný zápas, Kostariku zdolali jasne 3:0

sobota, 5. jún 2010 19:26 | Autor: TASR

MS 2010: Naši zvládli posledný prípravný zápas, Kostariku zdolali jasne 3:0
MS 2010: Naši zvládli posledný prípravný zápas, Kostariku zdolali jasne 3:0 | zdroj: SITA

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v sobotňajšom prípravnom stretnutí na bratislavských Pasienkoch nad výberom Kostariky 3:0 (1:0). Na štadión prišla pekná návšteva, viac než 10 tisíc divákov.

Prvý gól výberu trénera Vladimíra Weissa st. dosiahol v 16. min jeho syn Vladimír Weiss ml., ktorého strieľaný center si zrazil do bránky obranca hostí Sequeira. Hneď po zmene strán v 47. min zvýšil na 2:0 Róbert Vittek a v 87. min pečatil na konečných 3:0 z pokutového kopu Stanislav Šesták. Jedenástka sa kopala po faule na Weissa ml. Smolu mal slovenský stopér Martin Škrtel. Zadák FC Liverpool musel odísť po štvrťhodine z trávnika s boľavým členkom do nemocnice. Na tvrdú hru hostí doplácal v častých osobných súbojoch aj druhý stopér SR Ján Ďurica. Pre futbalistov Slovenska bol duel so Stredoameričanmi generálkou pred utorkovým odchodom na majstrovstvá sveta do Juhoafrickej republiky.

Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase SVK - Kostarika 3:0


Slovensko - Kostarika 3:0 (1:0)


Góly:
16. V. Weiss ml., 47. Vittek, 87. Šesták (z 11 m), ŽK: 23. W. Parks (Kost.), rozhodovali: Aydinus Firat - Gökcu Bülent, Satman Cem (všetci Tur.), 10 074 divákov

Zostavy:

Slovensko: J. Mucha ml. - Zabavník, Škrtel (16. Saláta), J. Ďurica, M. Čech (46. Pekarík) - Zd. Štrba (46. Kopúnek) - V. Weiss ml., Hamšík (46. Sapara), Stoch (77. Jendrišek) - Šesták, Vittek (67. Hološko)
Kostarika: Navas - Myrie (80. G. Gonzáles), Douglas Sequeira, Segares, J. Diaz - Guzman, Barrantes (69. Estrada) - Ureňa (52. Gamboa), C. Hernández (80. Mena), Madrigal (69. Paniagua) - W. Parks

Slováci v generálke pred šampionátom splnili predzápasové predsavzatie a začali ofenzívne. V úvodných minútach hýril aktivitou najmä krídelník na ľavej strane Stoch. Legionár z holandského Enschede najprv v 4. min s prispením mierneho teču kostarického hráča vypálil tesne vedľa. Následne po jeho rohu skončil prudký Vittekov volej nad bránkou hostí. Napokon v 9. min Stochova strela ľavačkou skončila na brvne a Vittekova dorážka netrafila odkrytú bránku Kostariky. V 15. min s boľavým členkom odkríval z ihriska slovenský stopér Škrtel a už o minútu neskôr sa slušne zaplnené Pasienky tešili z vedúceho gólu svojho tímu. Stoch s Weissom zahrali nakrátko roh, syn reprezentačného trénera sa zbavil obrancu a jeho strieľaný center si zrazil do bránky kostarický stopér Sequeira - 1:0. Hostia sa osmelili až po takmer polhodine hry. Najprv Hernández strieľal vedľa z vyše 20 metrov a neskôr Ureňa v dobrej pozícii, ale z uhla, namieril veľmi nepresne. Na druhej strane mohol zvýšiť slovenské vedenie opäť Stoch, ktorý sa ocitol sám za obrannou líniou súpera, no netrafil medzi žrde. Potom zbehol po pravej strane Zabavník, centrom našiel Vitteka a útočník tureckého Anakaragücü halfvolejom zakončil nepresne. V 38. min vymysleli peknú kombináciu Hamšík a Šesták, kapitán slovenského tímu preloboval Navasa, no už prekonaného kostarického brankára zastúpil na bránkovej čiare jeden z obrancov.

Hneď po zmene strán sa už po necelých dvoch minútach druhýkrát menilo skóre. Šikovný Weiss ml. sa výborne zorientoval v šestnástke hostí, opečiatkoval brvno a odrazenú loptu dostal pohotovo do siete Vittek - 2:0. Potom sa aj vďaka viacerým striedaniam hra odohrávala najmä v strede poľa. Za zmienku stojí tvrdá hra kostarického útočníka Parksa, po zákroku ktorého museli ošetrovať stopéra Ďuricu. V 78. min vyskúšal Navasovu pozornosť Šesták. O tri minúty neskôr mohol zvýšiť náskok Slovenska na rozdiel triedy Jendrišek, ale po skvelej prihrávke rovnako striedajúceho Hološka namieril len do vybiehajúceho gólmana Kostariky. Slováci na trávniku aj v hľadisku na Pasienkoch sa napokon dočkali aj tretieho gólu v kostarickej sieti. Postaral sa oň v 87. min z pokutového kopu Šesták. Jedenástka sa kopala po faule na prenikajúceho V. Weissa ml. Generálka na svetový šampionát slovenského tímu vyšla a 10 000 divákov vyprevádzalo svojich hráčov na prvý svetový šampionát v histórii skandovaným potleskom.

 

Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase SVK - Kostarika 3:0