Main Content

MS 2010: Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Kostarika 3:0

sobota, 5. jún 2010 19:41 | Autor: TASR

Slovenskí reprezentanti odohrali dnes podvečer posledný prípravný zápas pred odletom do Juhoafrickej republiky s výberom Kostariky. Zápas bol jasne v našej réžií, s Kostarikou sme napokon vyhrali bez väčších problémov 3:0, hoci keby sme využili všetky naše šance mohol byť výsledok ešte oveľa priaznivejší. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov.

Vladimír Weiss st. (hlavný tréner SR): "Som rád, že sa dnes zaplnil tento štadión tak, ako to poznám ja zo svojich hráčskych čias. Ukázalo sa, že aj Pasienky sú v poriadku, keď sú tu ľudia a vytvoria skvelú atmosféru. Som rád, že sme sa pred šampionátom rozlúčili víťazstvom, dobrou hrou a peknými akciami. Na MS určite necestujeme ako outsideri. My tam ideme hrať dobrý futbal a pobiť sa o čo najlepšie umiestnenie a postup zo skupiny. Tento duel bol v podstate modelovaný na Nový Zéland, aj keď ten má určite väčšiu kvalitu ako Kostarika. Mrzia ma len niektoré nevyužité šance, napríklad Erik Jendrišek mal určite zakončovať z prvej. Škrie ma tiež podvrtnutý členok Maťa Škrtela, ale verím, že bude v poriadku. Fanúšikom ďakujem za podporu, ktorú nám prejavovali už aj v kvalifikácii, a odkazujem im: ´Držte nám palce a dovidenia v Afrike´."

Stanislav Šesták (útočník SR a autor jedného gólu): "Teplo bolo dnes veľmi nepríjemné, aj preto nám už v druhom polčase trochu dochádzali sily. Publikum nás však dobíjalo, dokázali sme urobiť veľa pekných akcií a myslím si, že našich fanúšikov sme veľmi potešili. Penaltu by väčšinou nemal kopať faulovaný hráč, preto som sa ponúkol ja. Pýtal som sa ešte aj Sapiho. Veril som si a som rád, že to tam padlo."

Ján Ďurica (stopér SR): "Diváci, ktorí nás prišli podporiť, vytvorili výbornú atmosféru. Som rád, že sme sa im odvďačili dobrou hrou. Kamerun v predchádzajúcom dueli ukázal väčšiu silu, rozhodne nás zatlačil viac ako Kostarika. Dnes som absolvoval viacero tvrdých súbojov, ale o tom je futbal. Nie je to nič vážne, som v poriadku a do Afriky letím zdravý. Kornel Saláta zahral vynikajúco, nahradil Martina Škrtela presne tak, ako sa to od neho očakáva. Nedostali sme gól, čo je najlepšia vizitka, no nielen obrana dnes hrala veľmi dobre."

Róbert Vittek (útočník SR a autor jedného gólu): "Myslím si, že v prvom polčase sme hrali výborne. Predviedli sme pekné akcie, ktoré museli potešiť divákov. A to napriek tomu, že bolo veľmi teplo, čo nám trochu sťažovalo pozíciu. Je paradoxné, že polovicu Slovenska trápia záplavy a my sme tu mali takto teplo a slnečno. V prvom dejstve som mal viacero streleckých pozícií, žiaľ, všetky lopty boli dosť ťažké. Snažil som sa to tlačiť dole, ale nevyšlo mi to."

Vladimír Weiss st. (tréner SR): "Výkon tímu ma dnes potešil. Bola tam disciplína, srdce aj kreativita. Chlapci predviedli celoplošnú, rozumnú hru. Som spokojný s celým kolektívom a budem dobre spať. Som rád, že sme sa rozlúčili s divákmi dobrou hrou a hladkým víťazstvom. Ďakujem ľuďom, že prišli, atmosféra bola výborná, skoro plný štadión. Do Juhoafrickej republiky sa nám pôjde ľahšie. Verím, že zranený Škrtel bude v poriadku. Išiel na röntgen, má výron, ale nič prasknuté."

Ronald González (tréner Kostariky): “V prvom rade chcem zablahoželať trénerovi Weissovi aj futbalistom Slovenska k veľmi dobrému výkonu, ktorý dnes predviedli. Na trávniku boli lepším mužstvom a zaslúžene zvíťazili. Domáci mali sedemdesiat minút viac z hry, nám chýbali traja hráči na čele s Ruizom. Moji zverenci sa nedokázali presadiť. Napriek tomu dúfam, že sme boli Slovákom dôstojným protivníkom.”

Marek Hamšík (stredopoliar a kapitán SR): “Bolo to pozitívne z našej strany. Vyhrali sme 3:0, sme spokojní. Myslím si, že Kostaričania nám nechali viac priestoru na hru ako predtým Kamerunčania, až tak nás nenapádali. Potrebovali sme odohrať aj takýto zápas, kde sme boli aktívni a v konečnom dôsledku lepší. Pri prvom góle Vladko Weiss centroval a bol z toho vlastný gól. Nohu som do toho nedal.”

Marek Čech (obranca SR): “Bola to dobrá generálka, vyhrali sme 3:0 a môžeme ísť sebavedomejší na majstrovstvá sveta. Očakával som, že to bude skôr technickejšie zo strany súpera a osobných stretov bude menej. Môže nám to však pomôcť do ďalších zápasov práve proti súperom, ktorí budú hrať podobným štýlom. Môžeme sa z toho poučiť. Škoda iba zranení a boľačiek, ktoré priniesol dnešný zápas. Verím však, že sa dáme dokopy a do Afriky budeme cestovať zdraví.”

Ján Ďurica (obranca SR):
“Pred zápasom som hovoril, že treba vyhrať, aby sme si vytvorili dobrú atmosféru pred odchodom na šampionát. Myslím si, že sa nám to podarilo, výsledok 3:0 hovorí za všetko. Hrali sme dobre a divákov sme potešili. Možno niektoré súboje boli trochu tvrdšie, ale futbal je kontaktný šport a to k tomu patrí. Dôležité je, že sme nedostali gól, hrali aktívne a zároveň celé mužstvo dobre defenzívne.”

Vladimír Weiss ml. (stredopoliar SR):
“Myslím si, že to bol jeden z našich vydarenejších zápasov. Prišli ľudia, čo som veľmi rád. Bol síce ťažký terén, dosť teplo, ale podali sme dobrý výkon a dosiahli výborný výsledok. Kostarika nás určite preverila. Sú futbaloví, hrajú možno podobne ako Paraguaj, s ktorým sa stretneme na majstrovstvách sveta. My sme však dnes hrali dobre a mohlo to skončiť aj šesť alebo sedem nula. Pokutový kop som chcel kopnúť ja, ale potom došiel za mnou Stano Šesták, tak som mu to prenechal…”