Main Content

VIDEO: Slováci zaujali proti Kostarike výkonom i výsledkom

sobota, 5. jún 2010 20:28 | Autor: TASR

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa tým najlepším možným spôsobom rozlúčili so svojimi fanúšikmi pred utorňajším odletom na svoje premiérové majstrovstvá sveta. Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. zvíťazili v sobotu v prípravnom dueli nad Kostarikou jednoznačne 3:0 (1:0).

Okrem samotného výsledku potešil tiež výkon Slovákov, ktorí viac ako 10-tisíc divákom na bratislavských Pasienkoch predviedli množstvo okulahodiacich ofenzívnych akcií. Skóre otvoril v 16. min nepopulárnym "vlastencom" kostarický stopér Sequeira, ktorý si do siete vrazil prudký strieľaný center Vladimíra Weissa ml. Po zmene strán sa najskôr v 47. min presadil Róbert Vittek a skóre duelu uzavrel niekoľko minút pred koncom z pokutového kopu Stanislav Šesták.

VIDEO: Slovensko - Kostarika 3:0 - góly

"Som rád, že sme sa pred šampionátom rozlúčili víťazstvom, dobrou hrou a peknými akciami. Na MS určite necestujeme ako outsideri. My tam ideme hrať dobrý futbal a pobiť sa o čo najlepšie umiestnenie a postup zo skupiny. Tento duel bol v podstate modelovaný na Nový Zéland, aj keď ten má určite väčšiu kvalitu ako Kostarika. Mrzia ma len niektoré nevyužité šance, napríklad Erik Jendrišek mal určite zakončovať z prvej. Škrie ma tiež podvrtnutý členok Maťa Škrtela, ale verím, že bude v poriadku," povedal po stretnutí v rozhovore pre Slovenskú televíziu hlavný kormidelník Slovenska Vladimír Weiss st. Štyridsaťpäťročný lodivod tiež vyzdvihol výbornú atmosféru na Pasienkoch: "Som rád, že sa dnes zaplnil tento štadión tak, ako to poznám ja zo svojich hráčskych čias. Ukázalo sa, že aj Pasienky sú v poriadku, keď sú tu ľudia a vytvoria skvelú atmosféru. Fanúšikom ďakujem za podporu, ktorú nám prejavovali už aj v kvalifikácii, a odkazujem im: ´Držte nám palce a dovidenia v Afrike´."

Hoci sobotňajší duel sa hral vo veľkom teple, Slováci počas celých 90 minút dokazovali, že proti Stredoameričanom nastúpili s ofenzívnejšími chúťkami ako naposledy proti Kamerunu. "Urobili sme veľa pekných akcií a myslím si, že našich fanúšikov sme veľmi potešili," povedal po stretnutí útočník Stanislav Šesták. Ten v závere dosiahol z pokutového kopu svoj 11. gól v reprezentačnom drese. Jedenástka sa kopala po faule na aktívneho Vladimíra Weissa ml., ktorý si hneď po zákroku vzal loptu a hotoval sa na zahranie tejto štandardnej situácie. "Penaltu by väčšinou nemal kopať faulovaný hráč, preto som sa ponúkol ja. Pýtal som sa ešte aj Sapiho. Veril som si a som rád, že to tam padlo," dodal kanonier nemeckého VfL Bochum Stanislav Šesták.

V nedeľu 6. júna majú reprezentanti SR voľno, opäť sa zídu v pondelok 7. júna na pravé poludnie v seneckom hoteli Doplhin. O deň neskôr už naberú smer Juhoafrická republika, kde na nich v základnej F-skupine MS 2010 čakajú postupne Nový Zéland, Paraguaj a Taliansko.