Main Content

Čo sa stane cez prestupové obdobie? Predpovedá Goal.com.

nedeľa, 3. jún 2012 14:23 | Autor: Anton Martinka

Čo sa stane cez prestupové obdobie? Predpovedá Goal.com.
Čo sa stane cez prestupové obdobie? Predpovedá Goal.com. | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA, goal.com

Letné prestupové obdobie je vždy plné špekulácii o odchodoch či príchodoch hráčov do rôznych klubov. Prestížny futbalový portál goal.com to poňal vlastným štýlom a vytvoril naozaj zaujímavý scenár prestupového obdobia.

1. júna – Michael Owen, ktorému vypršala zmluva s Manchestrom United, je na porade so svojím bývalým kolegom Owen Hargreavsom. Následne nato produkuje krátky film na Hargreavsovej záhrade, kde predvádza rôzne triky. Film sa volá “Nikdy sa nestratíte“. Kópiu posiela všetkým 20 tímom Premier Leauge.
 
3. júna – Chelsea na tlačovej konferencii plánuje oznámiť príchod Edena Hazzarda a Hulka na Stamford Bridge. Tesne predtým ako výkonný riaditeľ Ron Gourlay  otvorí ústa vybehne pred novinárov John Terry, popadne mikrofón a hovorí, že je veľmi rád príchodu nových posíl.

5. júna – Michael Owen si kontroluje telefón a všimne si 91 neprečítaných hlasových správ od “bossa“ Stoke City Toniho Pulisa. Owen sa snaží správy čo najrýchlejšie vymazať.

12.-16. jún – V zápase Grécko-Česko skóruje zo 40 metrovej vzdialenosti Konstantios Mitrolgu. Po raketovej strele sa o neho začína zaujímať Manchester United, Manchester City, Real Madrid či Paris St. Germain. Následne však nepremení penaltu v zápase Rusko - Grécko. Po turnaji sa pripojí ku QPR na hosťovanie.

21.-27. jún – Liverpool pokračuje vo svojej reality show “Kop Idol“. Jej výherca môže získať novú 10 ročnú zmluvu na Anfield Road. Reality Show  vyhráva Stewart Downing. Usporiadatelia súťaže však okamžite začínajú oficiálne vyšetrovanie proti Downingovi, ktorý bol obvinený z podvádzania.

30. jún – Po Paulovi Scholesovi oznamuje Nicky Butt, že je pripravený posilniť stred poľa Manchestru United.

5. júl – Everton sa rozhodne urobiť oficiálnu ponuku na Stevena Pienaara, ktorého chcú získať späť na Goodison park. David Moyes ponúka Tottenhamu 12,5 milióna libier a sľubuje, že bude Harrymu Redknappovi požičiavať DVD s názvom “ Downton Abbey“.

11. júl – Po predaji Yakubu do Readingu za 5 miliónov libier odhaľujú majitelia Blackburnu nový plán s cieľom okamžite postúpiť do Premier League. Náhradou za Yakubu sa má stať Steve Kean, ktorý bude pôsobiť ako hráč-manažér.

13. júl – Tisíce užívateľov na Twitteri presviedčajú Harryho Redknappa, aby sa uchádzal o 16- ročné zázračné dieťa, Samvela Fakeyana, o ktorom sa hovorí ako o novom Messim. Príspevok na oficiálnych stránkach Tottenhamu potvrdzuje záujem o mladého Arménca. Samvel Fakeyan z Dinama Prank je v rozpakoch.

18. júl – Eden Hazzard dal dva góly v príprave Chelsea proti Seattle Sounderes. Zároveň prehlasuje, že je polichotený záujmom Realu Madrid, no dodáva, že jeho farba je modrá.

20. júl – Eden Hazzard prestupuje do Realu Madrid s platom 275 000 euro týždenne.

26. júla - Po odstránení správ od Pulisa si Michael Owen dribluje s loptou pri svojich koňoch a škodoradostne oslavuje, následne  padá na zem a vzlyká, že ho nik nechce.

5. augusta – Redknapp sa pokúša  získať Kaká z Realu Madrid. Kaka nakoniec súhlasí s prestupom do Tottenhamu, ale zmluva sa rozpadá na letisku, keď predseda kohútov chce zaplatiť taxikárovi v splátkach. Kaká odchádza podráždený.

7. augusta – Majiteľ Newcastlu sľubuje, že príde ďalší neuveriteľný talent z francúzskej Ligue 1. Do Newcastlu sa sťahuje útočník Montpellieru, Oliver Giroud. Giroud sa pripojí ku ďalším veľkým hviezdam z Ligue 1 pôsobiacich v Newcastli. Po prílive francúzskych hráčov sa mení farba dresu na modrú a všetci hráči nosia barety.

13 august – Hazard opúšťa Real Madrid a upisuje sa katarskému Al-Sadd, ktorý mu ponúka plat 400 000 euro týždenne.

21 august – Po dlhých rokovaniach je útočník Arsenalu, Robin Van Persie, predaný do Manchestru City za neuveriteľných 100 miliónov eur.

22 august – Arsene Wenger sa snaží upokojiť rozhnevaných fanúšikov Arsenalu po odchode Persieho tým, že odhalil nádejného 15- ročného útočníka z francúzska za 1,5 milióna eur. Zároveň začína recitovať jeho výročnú správu: “Myslím si, že po roku alebo dvoch, keď budú hráči skúsenejší budeme vo veľmi dobrej pozícii.“

31 august – Prestupová správa dňa! Lionel Messi sa pred odletom do Barcelony prechádzal pri tréningovom ihrisku Stoke City, kde má podľa médií podpísať novú zmluvu.

31 august – Rezervný obranca Manchestru City, Paul McGindy, podpisuje 6 mesačnú zmluvu so Shrewsbury.

31 august – 23:59, Pred šiestimi minútami podpísal Hazard zmluvu s Lille. Prestup okomentoval tým, že sa vracia domov, týmto zavrie prestupové okno na ďalší rok. V 00:01 sa Hazard začína nudiť a odchádza z profesionálneho futbalu.