Main Content

Hokejistov Kings delí od zisku Stanleyho pohára jediná výhra

utorok, 5. jún 2012 10:30 | Autor: TASR

Hokejistov Los Angeles Kings delí už iba jedna výhra od triumfu v Stanleyho pohári. Tím z Kalifornie zvládol aj tretí zápas finálovej série s New Jersey Devils a po hladkej výhre 4:0 je na prahu historického úspechu.

Skvelý výkon podal aj v pondelok brankár Jonathan Quick, ktorý mal 22 úspešných zákrokov a pripísal si prvý shutout vo finále.

Kings aj vo štvrtej sérii play-off 2012 vedú 3:0 na zápasy, pričom vždy prvé dve výhry dosiahli na ľadoch súperov. Vo vyraďovacej časti má Los Angeles zatiaľ bilanciu 15 víťazstiev a 2 prehry.

Kings hrali v pondelok agresívnejšie ako Devils a aj napriek nie príliš častej streľbe na ľade dominovali. Keďže domáci boli aj efektívni a dali štyri góly, po prvý raz sa v tohtoročnom finále nepredlžovalo.

Oba tímy sa aj v súboji číslo tri zamerali na pozorné bránenie. Devils mohli otvoriť skóre v prvej tretine, ale minútovú presilovku o dvoch hráčov nevyužili.

V 26. min svoju možnosť pretavili vo vedenie domáci, keď nepokrytý Dwight King pretlačil puk cez Martina Brodeura a gól pripísali Alecovi Martinezovi. V 36. min zakončil rýchlu kombinačnú akciu Anže Kopitar - 2:0. Kings vyšli v tretej tretine presilové hry, najskôr prekonal v početnej výhode Brodeura Jeff Carter a potom aj Justin Williams.

Stretnutie v Staples Centre sledovalo množstvo osobností. Slávnostné buly vhodil legendárny Wayne Gretzky, v hľadisku boli Sydney Crosby, David Beckham či LL Cool J. V prospech Kings pred ďalším pokračovaním série hovorí aj história. Jediným tímom, ktorý otočil finále z 0:3 je Toronto, aj to ešte v roku 1942.


Výsledok pondelkového tretieho finále zámorskej hokejovej NHL:

Los Angeles - New Jersey 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) - stav série: 3:0
Góly: 26. Martinez (King, T. Lewis), 36. Kopitar (D. Brown, Justin Williams), 45. J. Carter (M. Richards, W. Mitchell), 47. Justin Williams (Doughty, Kopitar)
Vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 21:22. Diváci: 18 764.

Zostavy:
Los Angeles: Quick - Scuderi, Doughty, W. Mitchell, Vojnov, M. Greene, Martinez - Justin Williams, Kopitar, D. Brown - Penner, M. Richards, J. Carter - King, Stoll, T. Lewis - Fraser, J. Nolan, Gagne
New Jersey: Brodeur - Salvador, Židlický, A. Greene, Fayne, Volčenkov, Harrold - Parise, Zajac, Kovaľčuk - Zubrus, Henrique, Eliáš - Clarkson, Josefson, Ponikarovskij - Gionta, R. Carter, Bernier

© WEBNOVINY