Main Content

Dominika Cibulková skončila v Paríži na rakete Stosurovej

utorok, 5. jún 2012 16:00 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v utorňajšom stretnutí štvrťfinále dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (27. mája - 10. júna, dotácia 18,718 milióna eur, antuka) s Austrálčankou Samanthou Stosurovou nasadenou ako šiestou v ich druhom vzájomnom dueli za 85 minút 4:6, 1:6.

Semifinalistka medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2009 Cibulková na hlavnom dvorci Philippa Chatriera od stavu 2:1 stratila štyri gemy v rade, pri skóre 2:3 nevyužila šancu na okamžitý rebrejk. Neskôr znížila z 2:5 a na 4:5 a v desiatej hre mala dovedna tri brejkbaly, už sa jej však nepodarilo ešte viac zdramatizovať úvodné dejstvo, v ktorom bola súperka efektívnejšou, úderovo istejšou a pokojnejšie pôsobiacou hráčkou.

Favorizovaná 28-ročná úradujúca víťazka newyorských US Open Stosurová v druhej hre druhého dejstva odvrátila tri brejkbaly za sebou najmä vďaka podaniam s "kickom" do bekhendu, s ktorými si 23-ročná Bratislavčanka počas celého zápasu nevedela rady a dostáva sa už od returnu pod silný tlak.

Ukázalo sa, že to bola posledná Slovenkina reálna príležitosť prípadne navodiť obrat. V piatom geme totiž ešte raz stratila servis, keď poslala bekhendovú odpoveď na return do siete. Austrálčanka dokázala vtlačiť dianiu na kurte svoju pečať, nepustila vyzývateľku k brnkaniu na slabšie stránky, nenechala sa vychýliť zo zóny a povestného pokoja. Zásluhou toho vyznela komplexnejšie.

Osemfinálová premožiteľka líderky svetového rebríčka WTA Viktorie Azarenkovej z Bieloruska Cibulková predviedla v porovnaní s nedeľou zakríknutejší, pasívnejší a nedisciplinovanejší výkon, ku koncu nenašla mentálnu energiu na zanietenejší vzdor. Stosurová, ktorá je finalistkou z RG 2010, si v semifinále zmeria sily s úspešnou zo súbežného duelu Sara Erraniová (Tal.-21) - Angelique Kerberová (Nem.-10)

Dvojhra žien - štvrťfinále:
Samantha Stosurová (Aus.-6) - Dominika Cibulková (SR-15) 6:4, 6:1 za 85 minút (54, 31)

© WEBNOVINY