Main Content

FIFA čaká pred MS náročné obdobie

nedeľa, 6. jún 2010 18:31 | Autor: TASR

Ešte pred piatkovým oficiálnym otvorením tohtoročných futbalových majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.) čaká na predstaviteľov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) veľa práce.

do štvrtka 10. júna je v Johannesburgu na programe viacero dôležitých mítingov či stretnutí a každé z nich bude verejnosti sprostredkované na www.fifa.com.

Už v nedeľu popoludní sa začína dvojdňové zasadnutie výkonného výboru FIFA. Hlavným bodom programu bude diskusia o pripravenosti Juhoafrickej republiky na MS 2010, no rokovať sa tiež bude o ďalších dvoch tohtoročných futbalových vrcholoch - svetovom šampionáte hráčok do 20 rokov v Nemecku a majstrovstvách sveta futbalistiek do 17 rokov v Trinidade a Tobagu. V pondelok o 14.30 h bude o záveroch schôdzky exekutívy informovať prezident FIFA Sepp Blatter na tlačovej besede.

Na utorok je naplánované stretnutie prezidentov jednotlivých konfederácií. V stredu sa potom začne dvojdňový Kongres FIFA, na ktorom napríklad budú prezentovať svoje kandidatúry záujemcovia na usporiadanie majstrovstiev sveta v rokoch 2018 a 2022. Najdôležitejšia časť budúceho týždňa je na programe v piatok, keď sa na Soccer City Stadium v Johannesburgu uskutoční slávnostný otvárací ceremoniál XIX. svetového šampionátu, po ktorom bude nasledovať úvodný duel MS 2010 medzi domácou Juhoafrickou republikou a Mexikom.