Main Content

MS 2010: Hamšík môže na MS zažiariť, tvrdí goal.com

pondelok, 7. jún 2010 14:41 | Autor: TASR

Špecializovaný futbalový portál goal.com určil slovenského špílmachra Marka Hamšíka ako jedného z desiatich nádejných hráčov, ktorí môžu zažiariť na svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike.

Pri výbere platilo kritérium, že futbalista musí mať menej ako 23 rokov a ešte nie je svetovou superhviezdou, čo zo zoznamu vyradilo hráčov ako Lionel Messi, Cesc Fábregas alebo Nani. História svetových šampionátov pozná viacero prípadov, keď na záverečnom turnaji MS zažiaril dovtedy nie veľmi známy futbalista. Napríklad v roku 1958 sa na scéne objavil Brazílčan Pelé a v roku 1990 Angličan Paul Gascoigne.

Zaradenie 22-ročného stredopoliara talianskeho SSC Neapol Marka Hamšíka medzi mladíkov, ktorých sa počas šampionátu v JAR oplatí sledovať, zdôvodnil portál goal.com tým, že je pre výber kouča Vladimíra Weissa st. kľúčovým hráčom. "Hamšík predvádzal v uplynulých sezónach perfektné výkony v Neapole a zrejme sa zapíše do streleckej listiny aj v Juhoafrickej republike. V uplynulom ročníku strelil v Serie A dvanásť gólov a rok predtým desať. Svojimi akciami z hĺbky poľa môže spôsobiť v súperovej obrane chaos," napísal goal.com.

Okrem Marka Hamšíka sa vo výbere nádejí MS 2010 ocitli aj Nemec Mesut Özil, Španiel Pedro Rodríguez, Angličan Aaron Lennon, Alexis Sánchez z Čile, Pablo Barrera z Mexika, Uruguajčan Nicolas Lodeiro, Sergio Romero z Argentíny, Japonec Keisuke Honda a Gervinho z Pobrežia Slonoviny.