Main Content

De Jong chce zostať v Manchesteri City

streda, 20. jún 2012 10:23 | Autor: David Fanpl

De Jong chce zostať v Manchesteri City
De Jong chce zostať v Manchesteri City | zdroj: David Fanpl pre Sport7.sk

Holandský stredopoliar Nigel de Jong vyjadril túžbu zotrvať v Manchesteri City, s ktorým má platnú zmluvu ešte na jednu sezónu.

De Jong pomohol City v minulom ročníku k tretiemu klubovému titulu, prvému po 44 rokoch. 27-ročný Holanďan má platnú zmluvu ešte na jednu sezónu, no  rád by sa s klubom dohodol na novom kontrakte.

„Moja zmluva je platná ešte na jeden rok, takže som v celkom dobrej pozícii. Chcem zostať v Manchesteri City, lebo som už v klube tri roky a cítim sa tu naozaj dobre. Vyhral som FA Cup a taktiež ligový titul, čo sú dve najväčšie trofeje v Anglicku,“ povedal de Jong časopisu NUsport.

Reprezentant Oranjes ocenil transformáciu klubu od príchodu nových majiteľov. Bol by rád, ak by nastupoval v každom zápase, no rotácia zostavy mu nevadí, keďže je to lepšie pre tím. De Jong pôsobí v klube od roku 2009, keď ho za 18 mil. € kúpil Mark Hughes z Hamburgu.

„Tento klub prešiel veľkými zmenami .Od úplného chaosu vo výcvikovom zariadení sa za tri roky z neho stal jeden z top klubov. A nakoniec sme dokázali vyhrať titul,“ povedal nadšene.

„Je to súčasťou ich práce, že občas ostanem sedieť na lavičke. Máme však svoj skupinový rotačný systém.“

Nigel de Jong reprezentoval Holandsko na EURE, ktoré prekvapujúco vypadlo už v skupine, v ktorej nezískalo ani bod a strelilo len dva góly. Teraz mu už po reprezentačných povinnostiach ostáva len vyriešiť svoju budúcnosť v Manchesteri.