Main Content

Dominika Cibulková v Hertogenboschi dohrala, dostala kanára

štvrtok, 21. jún 2012 13:00 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako tretia neobhájila vlaňajší postup do semifinále na turnaji WTA Unicef Open v holandskom Hertogenboschi (International, dotácia 220 000 USD, tráva), keď prehrala vo štvrtkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry s ôsmou nasadenou Ruskou Naďou Petrovovou za 61 minút 2:6, 0:6.

Keďže Cibulková s touto ruskou hráčkou prehrala po prvýkrát, zhoršila si pozitívnu bilanciu z ich vzájomných zápasov na 2:1.

Slovenka prehrala hneď svoju úvodnú hru v prvom sete, no následne Petrovovej zobrala podanie. Potom za stavu 2:2 stratila gem pri vlastnom podaní, čo dokázala Ruska Petrovová využiť a zvýšila na 4:2.

V siedmej hre prvého setu sa lámal chlieb, no keďže Cibulková prehrala opäť vlastný servis, v ďalšej hre Petrovová potvrdila svoje skúsenosti a vyhrala prvý set hladko 6:2.

V druhom sa tohtoročná štvrťfinalistka turnaja Roland Garros trápila, musela odvracať sériu brejkbalov súperky a tá získala pohodlný náskok 3:0, aby si následne postrážila vlastné podanie a zvýšila rozdiel skóre na štyri gemy.

V piatej hre druhého setu stratila Cibulková čistou hrou Rusky vlastné podanie a za stavu 0:5 podávala Petrovová na víťazstvo v zápase. Slovenka síce ešte zabojovala z 0:30 na 30:40, ale Ruska si víťazstvo postrážila a Cibulkovej uštedrila nepopulárneho "kanára".

štvrťfinále:
Naďa Petrovová (Rus.-8) - Dominika Cibulková (SR-3) 6:2, 6:0 za 61 minút


© WEBNOVINY