Main Content

Rýchlostní kanoisti Gelle a Vlček získali na ME bronz

sobota, 23. jún 2012 13:30 | Autor: TASR

Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle s Erikom Vlčekom obsadili vo finále K2 mužov na XIV. majstrovstvách Európy v chorvátskom Záhrebe 3. miesto a získali bronzovú medailu.

Za víťaznou maďarskou posádkou Rudolf Dombi, Roland Kökény zaostali úradujúci majstri sveta v tejto disciplíne z minuloročného šampionátu v maďarskom Szegede o 1,570 s.

Druhí skončili Nemci Martin Hollstein s Andreasom Ihlem, ktorí boli rýchlejší o 54 stotín sekundy. Ďalšie lode už výrazne zaostali.

Dombi s Kökényom od štartu nasadili zdrvujúce tempo. Už po 250 metroch mali pred zvyškom štartového poľa vyše sekundový náskok. Ten si bezpečne postrážili až do cieľa. Slovenská dvojica sa držala na treťom mieste.

V polovici trate sa Gelle s Vlčekom na chvíľu dostali na striebornú priečku, ale už na medzičase 250 m pred cieľom boli opäť tretí. Na tejto pozícii prešli aj cieľom dramatických pretekov. Medailisti mali v cieli pred ďalšími posádkami výrazný náskok.

Pre Slovensko je to z tohto šampionátu prvý vzácny kov. Gelle s Vlčekom na vlaňajšom šampionáte v srbskom Belehrade získali striebro, ale na neolympijskej 500-metrovej trati. Majstrovstvá Európy sú pre nich poslednou previerkou pred olympijským vystúpením v Londýne.

Výsledky - finále na 1000 m:

K2 muži:

1. Rudolf Dombi, Roland Kökény (Maď.) 3:13,981,
2. Martin Holstein, Andreas Ihle (Nem.) 3:15,011,
3. Peter Gelle, Erik Vlček (SR) 3:15,551

© WEBNOVINY