Main Content

Analýzy MS 2010 (1.): Juhoafrická rep. - Mexiko, Francúzsko - Uruguaj

streda, 9. jún 2010 17:52 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (1.): Juhoafrická rep. - Mexiko, Francúzsko - Uruguaj
Analýzy MS 2010 (1.): Juhoafrická rep. - Mexiko, Francúzsko - Uruguaj

Podobne ako tomu bolo u hokejových majstrovstiev sveta v Nemecku aj počas tých futbalových budeme prinášať našim čitateľom kvalitné predzápasové analýzy ku všetkým zápasom MS.

Máme tu pre vás analýzu prvých dvoch duelov - otváracieho zápasu šampionátu medzi Juhoafrickou republikou a Mexikom a následne ďalšieho zápasu A-skupiny medzi Francúzmi s Uruguajom. Futbalové majstrovstvá začínajú už v piatok, registrujte sa u stávkových kancelárií online cez naše bannery a odošlite vaše tipy!

Nezábudajte! Na Sport7.sk nájdete analýzy ku všetkým zápasom tohto športového sviatku.


Juhoafrická republika - Mexiko, piatok 11. júna o 16:00


Osem z posledných jedenástich otváracích zápasov Majstrovstiev sveta vo futbale neprinieslo viac než jeden gól. Tohtoročný prvý zápas si medzi sebou zahrá Juhoafrická republika a Mexiko.

Oba tieto tímy sa na medzinárodnom fóre stretli trikrát, pričom všetky tri zápasy sa odohrali v USA. Dvakrát sa tešili hráči Mexika, raz hráči Juhoafrickej republiky. Bafana Bafana, ako domácich prezývajú, pritom inkasovali v spomínaných troch zápasoch až deväť gólov. Mexiko na druhej strane, je tímom, ktorý doposiaľ prehral najviac súbojov v celej histórii Majstrovstiev sveta, konkrétne 22. Proti súperom z Afriky sa navyše zverencom trénera Javiera Aguirreho na tomto podujatí nedarí, keď podľahli 1-3 Tunisku a len remizovali s Angolou 0-0. Mexičania majú ale veľmi priaznivú bilanciu, čo sa ich úvodných zápasov týka, keďže posledné tri vyhrali. Možno aj vďaka tomu sa El Tri v posledných piatich prípadoch podarilo zo základnej skupiny postúpiť do ďalších bojov.

Juhoafrická republika má ako organizátor šampionátu tú česť tento šampionát zahájiť otváracím zápasom. V dvoch posledných prípadoch, keď sa v otváracom zápase predstavil africký tím, tak zvíťazil. Kamerun v roku 1990 vyhral nad Argentínou 1-0, Senegal pred ôsmimi rokmi rovnakým výsledkom zdolal Francúzsko. Vo všeobecnosti žiadna z organizátorských krajín ešte nikdy neprehrala otvárací zápas. Mexiko navyše nedokázalo skórovať v posledných dvoch vystúpeniach na MS, keď boli pri otvorení šampiontu.

Predpokladané zostavy:
JAR: Khune - A. Mokoena, Thwala, Khumalo, Ngcongca - Pienaar, Tshabalala, Modise, Dikgacoi,
Letsholonyane - Mphela
Mexiko: Ó. Pérez - Osorio, Aguilar, R. Márquez, Salcido - E. Juárez, Barrera, Torrado - G. Dos Santos, Vela, J. Hernández
 
Tip: menej ako 2.5 gólu
Tip: neprehra domácich



Uruguay – Francúzsko, piatok 11. júna o 20:30
 
Francúzi vyhrali len jediný z celkového počtu piatich vzájomých zápasov s Uruguajom. Dvakrát prehrali, dvakrát sa zrodila remíza. Práve v posledných dvoch zápasoch týchto súperov sme gól nevideli. Proti tímom z juhu Ameriky si Francúzi dokázali udržať čisté konto v posledných piatich prípadoch. Uruguaj nedokázal vyhrať žiaden z posledných dvanástich súbojov s tímami z Európy a navyše v nich strelil len päť gólov. Francúzi inkasovali vo svojich posledných štyroch úvodných zápasoch na MS len jeden gól, Uruguaj vyhral len jeden z posledných 16 zápasov na tomto podujatí.

Thierry Henry videl v poslednom vzájomnom stretnutí týchto tímov červenú kartu. Diego Forlan bol najlepším strelcom Uruguaja v kvalifikácii so siedmimi gólmi v trinástich zápasoch. Ande Pierre Gignac a Thierry Henry boli najlepšími strelcami Francúzska, obaja strelili zhodne po štyri góly.

Predpokladané zostavy:
Uruguaj:
Muslera - Victorino, Lugano, Godín, Maximiliano Pereira - Álvaro Pereira, Diego Pérez, Ríos, Ignacio González - L. Suárez, Forlán
Francúzsko: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra - Gourcuff, Toulalan, Malouda - Govou, Anelka, Ribéry

Tip: remíza
Tip: padne menej ako 2,5 gólu