Main Content

Manchester City bojuje o Cavaniho a Falcaa, Tévez možno na predaj

nedeľa, 24. jún 2012 15:26 | Autor: Anton Martinka

Manchester City bojuje o Cavaniho a Falcaa, Tévez možno na predaj
Manchester City bojuje o Cavaniho a Falcaa, Tévez možno na predaj | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Majster Premier Leauge odvrátil svoju pozornosť od Robina Van Persieho a zameral sa na hviezdu Neapolu Edisona Cavaniho a Kolumbíjčana Radamela Falcaa. Dočkáme sa rekordných prestupov?

Manažér “Citizens“ Roberto Mancini umiestnil juhoamerických útočníkov na vrchol svojho nákupného zoznamu. Majster Premier Leauge vraj chce priviesť štyroch kvalitných hráčov a tak šejkovia uvoľnili 600 000 libier mesačne na ich platy.

Prestížny futbalový portál Goal.com tvrdí, že záujem o Robina van Persieho v tíme novopečeného majstra mierne ochabol, po tom ako zaňho Arsenal požadoval 25 miliónov libier. Klub podporovaný arabskými šejkami na Holandského bombardéra plánoval minúť len 15 miliónov.

City najnovšie obrátilo svoju pozornosť na Radamela Falcaa a Edinsona Cavaniho, ktorí sú top kanoniermi svojich tímov a ich trhová cena sa pohybuje okolo 40 miliónov eur. Mancini sa pokúša priviesť Cavaniho do svojho tímu už dva roky, lenže Neapol ho nikdy nechcel predať. Okrem toho o Uruguajčana má teraz veľký záujem aj Juventus Turín.

Situácia okolo neoblomného postoja vedenia Neapolu by sa predsa len mohla zmeniť počas tohto leta, lebo SSC nepostúpili do Ligy majstrov.

City sa intenzívne zaujímajú aj o minuloročnú posilu Atlética Madrid, Radamela Falcaa, ktorý vo svojej prvej sezóne v Primera Division nastrieľal 36 gólov a blysol sa aj dvoma zásahmi vo finále Európskej ligy proti Athleticu Bilbao.

Zdroje blízke kolumbijskému hráčovi prezradili, že Atlético Madrid dlhuje Falcaovemu bývalému zamestnancovi FC Porto ešte polovicu prestupnej sumy a tak je možné, že bude prinútené Radamela predať, aby sa dlhu zbavilo.

Atlético nadviazalo dobré vzťahy s Manchestrom City už minulé leto, keď City zaplatili 38 miliónov eur za Sergiaa Aguera. “ Citizens“ dúfajú, že podobný ťah sa im podarí aj teraz s Falcaom, ktorý nastrieľal 108 gólov za 3 roky pôsobenia v Európe.

City sa plánuje presadiť aj v tomto prestupovom období, no na opačnej strane chce aj mierne znížiť mzdové náklady na hráčov. Preto budú toto leto niektorí nadbytoční hráči Citizens na predaj.

Hovorí sa aj o odchode viacerých hviezdnych hráčov. Napríklad o Carlosovi Tevézovi, ktorý zarába 198 000 eur týždenne či Edinovi Džekovi, ktorý si príde na 130 000 eur za týždeň. City chce predať aj Emanuela Adebayora (pravdepodobne do Tottenhamu), ktorý zarába 170 000 eur týždenne a Wayna Bridga či Roqueho Santa Cruza (obaja 90 000 eur/ týždeň).