Main Content

Manchester City a Barcelona ničia moju prácu, hnevá sa Wenger

pondelok, 25. jún 2012 12:39 | Autor: Erik Tejedi

Manchester City a Barcelona ničia moju prácu, hnevá sa Wenger
Manchester City a Barcelona ničia moju prácu, hnevá sa Wenger | zdroj: Erik Cesc pre Sport7.sk

Francúzsky tréner Arsenalu Londýn priznal, že minulé leto prišlo jeho mužstvo na prestupovom trhu o veľmi cenných hráčov. Tie sa hnali buď za domovom, rodinou, trofejami, alebo kráľovským platom.

Minulé leto sa z londýnskeho Emirates Stadium porúčali hneď traja hráči základnej zostavy. Medzi nimi bol aj vtedajší kapitán klubu zo severu hlavného mesta Cesc Fabregas, ktorý sa vrátil naspäť na Nou Camp.

Hneď za ním nasledovalo francúzske duo Samir Nasri a Gael Clichy, ktoré bolo zlákané do Manchestru City, s ktorým mimochodom už dokázali vyhrať anglickú Premier League.

62-ročný tréner "The Gunners" priznal, že ho frustruje, keď jeho opory opúšťajú Emirates Stadium práve v čase, keď je klub ideálne zostavený, aby zaútočil na ligový titul.

,,Niektorí ľudia sa snažia zničiť moje dielo. Stratil som Nasriho, Clichyho aj Fabregasa, a to v čase, keď mohli byť pre Arsenal kľúčovými,"
hovorí pre denník De Telegraaf francúzsky kormidelník.

Arsenal už teraz má istú jednu posilu, ktorá na Emirates Stadium v lete zavíta a bude ňou Nemec Lukas Podolski. Ten na Eure ukazuje, že sa nestratí ani v Anglicku, keďže hral zatiaľ vo všetkých štyroch zápasoch silnej nemeckej reprezentácie.

Do Londýna by navyše mal čoskoro prísť aj kanonier Oliver Giroud, najlepší strelec Ligue 1 a hráč nového francúzskeho majstra, Montpellieru.

Najnovšie sa špekuluje aj o získaní 23-ročného útočníka Borussie Mönchengladbach Marca Reusa. Podolského kolega z reprezentácie by pokladnicu Arsenalu vyšiel aspoň na 15 miliónov libier. Pôvodný autor správy anglický denník DAILY MAIL neskôr túto informáciu o Reusovi pochopiteľne dementoval, keďže Reus je už dlhšiu dobu upísaný Borussi Dortmund.