Main Content

Rick Nash nemá záujem hrať v Ottawe

utorok, 26. jún 2012 12:33 | Autor: Dávid Lech

Rick Nash nemá záujem hrať v Ottawe
Rick Nash nemá záujem hrať v Ottawe | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Kanadský reprezentant v službách Columbusu Blue Jackets odmieta prestúpiť do Ottawy. Túto informáciu zverejnili média zo zámoria.

28-ročný krídelník má vo svojej dlhodobej zmluve „no-trade“ klauzulu. Vďaka nej si môže vybrať do ktorého mužstva v prípade výmeny prestúpi. Podľa informácií zo zámoria vedeniu svojho terajšieho zamestnávateľa Columbusu odovzdal zoznam mužstiev kam by bol ochotný prestúpiť. Medzi záujemcov o Nashove služby patrí aj Ottawa Senators, ktorá sa o jeho príchod snaží už od tohtoročnej uzávierky prestupov.

Pred tohtoročnou prestupovou uzávierkou (končila sa 28. februára 2012) bol najžiadanejším hráčom na trhu. Nechal sa totižto počuť, že chce z Columbusu odísť a prestúpiť. Vďaka tomuto výroku si pohneval fanúšikov „modrokabátnikov“, hneď si ich však udobril vďaka svojím výkonom po „trade deadline.“ Dostal sa do formy a bol najväčším ťahúňom mužstva. Kapitán Blue Jackets sa však napriek tomu stáva stredom pozornosti médií a špekuluje sa o jeho výmene. On sám vstupuje do najlepšieho hokejového veku a chcel by sa presadiť v kvalitnejšom mužstve so šancou na zisk Stanley Cupu.



Rick Nash bol draftovaný Columbusom v roku 2002, bol prvou voľbou Columbusu z celkového prvého miesta. Celú kariéru strávil v organizácii Blue Jackets. V NHL si pripísal 674 štartov a na svojom konte má 547 bodov. Konto brankárov zaťažil 289 gólov a ku gólom pridal 258 asistencií. Je najväčšou hviezdou a ikonou klubu.

O Ricka Nasha už vo februári bojovali viaceré kluby. V súvislosti s majstrom sveta z roku 2007 sa spomínali najmä tímy ako New York Rangers, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs či San Jose Sharks. Najreálnejší sa zdal prestup do New Yorku Rangers, no predstavitelia Columbusu však žiadali za jednu z najväčších hviezd NHL priveľa. Jedinou nevýhodou Nasha je, že má malé resp. takmer žiadne skúsenosti s play-off, v ktorom odohral len 4 zápasy s bilanciou 1+2. Je to však predovšetkým chyba manažmentu Blue Jackets, ktorý je dlhé roky neschopný prestavať tím a snažiť sa o prevrat vo výkonnosti.

Je však viac-menej isté, že Rick Nash Columbus po dlhých 10 sezónach opustí a bude sa sťahovať inam. Aké tímy však figurujú v Nashovom zozname „vyvolených“ klubov nie je známe.