Main Content

Libor Hudáček vstúpi do sezóny s novou zmluvou v Slovane

štvrtok, 28. jún 2012 16:54 | Autor: Dávid Lech

Libor Hudáček vstúpi do sezóny s novou zmluvou v Slovane
Libor Hudáček vstúpi do sezóny s novou zmluvou v Slovane | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Narodil sa 7. septembra 1990 v Levoči, ktorá nie je ideálnym mestom pre hokej. Napriek tomu sa 22-ročný krídelník dokázal presadiť v klube HK VTJ Spišská Nová Ves, ktorá mu pomohla zlepšiť svoje hokejové schopnosti a stať sa jedným z najperspektívnejších mladých hráčov slovenského hokeja.

Libor Hudáček včera podpísal nový, trojročný kontrakt, ktorý mu zabezpečuje pevné miesto v jednej z formácií mužstva Kontinentálnej hokejovej ligy.

Materským klubom mladšieho z bratov Hudáčkovcov (brat Július je hokejový brankár, ktorý vybojoval niekoľko titulov s košickým mužstvom a odišiel do švédskej ligy, kde momentálne háji farby popredného švédskeho klubu Frolunda) je HK Spišská Nová Ves. Do sezóny 2008/2009 hrával v juniorských slovenských súťažiach, v sezóne 07/08 sa dostal do reprezentačného výberu „osemnástky“ a práve štart v reprezentácii mu pomohol dostať sa do A tímu mužstva zo Spiša.

Od sezóny 2009/2010 prestúpil do bratislavského Slovana, v ktorom pôsobí doteraz. Podobne ako v „osemnástke“ aj vo výbere „U20tky“ odohral 6 zápasov na juniorských majstrovstvách sveta. Spočiatku nenápadný hráč sa zviditeľnil v tohtoročnej sezóne, keď v základnej časti Tipsport extraligy si pripísal 33 bodov (12+21) v 50 zápasoch a v play-off zažiaril. Výrazným spôsobom sa podpísal pod majstrovský titul svojho klubu, vsietil rozhodujúci gól v poslednom siedmom finálovom zápase.

To však ešte nebolo všetko. Dostal sa do slovenského reprezentačného výberu a odcestoval s ním do Fínska, ktoré bolo spoločne so Švédskom dejiskom MS 2012. Na šampionáte sa blysol dvoma gólmi a pripísal si taktiež tri asistencie. Bol členom druhej formácie a na záver už tak úspešnej sezóny si na krk zavesil striebro z MS.

Jeho výborné výkony mu vyniesli trojročný jednocestný kontrakt, ktorý podpísal s klubom HC Slovan Bratislava. Platnosť zmluvy vyprší 30. apríla 2015.