Main Content

Slovan v KHL: Vladimír Mihálik vystuží defenzívne rady Slovana

sobota, 30. jún 2012 15:57 | Autor: Dávid Lech

Slovan v KHL: Vladimír Mihálik vystuží defenzívne rady Slovana
Slovan v KHL: Vladimír Mihálik vystuží defenzívne rady Slovana | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Napriek širokému kádru Slovan Bratislava neprestal posilňovať a opäť podpísal zmluvu s voľným hráčom. Novou akvizíciou Bratislavčanov sa stal prešovský odchovanec Vladimír Mihálik.

202 centimetrov vysoký obor vážiaci cez 110 kilogramov podpísal so Slovanom jednoročný kontrakt do 30.4.2013. Vedenie Slovana si ho zmluvne zaistilo predovšetkým kvôli jeho robustnosti, ktorú môže využiť v osobných súbojoch.

Vladimír Mihálik má početné skúsenosti zo Zámoria, no taktiež z domácej hokejovej scény. Po sezóne 2004/2005, ktorú strávil v druholigovom Prešove odišiel do Ameriky. Tam sa snažil presadiť vo WHL. Následne bol draftovaný tímom NHL Tampa Bay Lightning, ktorá si ho vybrala v prvom kole z celkového 30. miesta. Ani to však nedokázal zúročiť na trvalé presadenie sa v National Hockey League. Do štatistík si pripísal 15 štartov za Tampu Bay s troma kanadskými bodmi za asistencie. Štyri sezóny pôsobil v záložnom tíme Tampy v Norfolku Admiral (AHL), kde sa bil o miestenku v tíme „bleskov.“  Po sezóne 2010/2011 sa z Ameriky vrátil a podpísal kontrakt s HC Lev Poprad.  V ňom strávil necelú sezónu, odskočil si totiž na hosťovanie do švédskej Elitserien, do tímu Timra IK. Po tejto sezóne mu hosťovanie, rovnako ako aj zmluva s Popradom skončila, a slovenský defenzívny bek sa ocitol v Slovane.

Zadák so skúsenosťami zo zámoria sa určite zíde v premiérovom ročníku Slovana v KHL. Mihálik sa zaradí medzi desiatich obrancov, ktorí v prípravnej fáze Slovana na sezónu už figurujú v kádri – Švarný, Štajnoch, Ďatelinka, Luža, Kozák, Trška, Tabaček, Sigalet, Printz a Boumedienne.