Main Content

Najcennejší hráč na MS 2010 v JAR Lionel Messi, zo Slovákov Marek Hamšík

štvrtok, 10. jún 2010 19:58 | Autor: Štefan Álló

Najcennejší hráč na MS 2010 v JAR  Lionel Messi, zo Slovákov Marek Hamšík
Najcennejší hráč na MS 2010 v JAR Lionel Messi, zo Slovákov Marek Hamšík | zdroj: www.transfermarkt.de

V piatok to konečne vypukne! Od 16-tej hodiny úvodným zápasom JAR - Mexiko budeme môcť sledovať najlepšie futbalové mužstvá planéty v súboji o titul majstra sveta. Minule sme uviedli trhové ceny národných mužstiev. Teraz Vám prinášame trhové ceny našich futbalistov a taktiež najdrahších hráčov na tohtoročných MS.

Trhová hodnota celého slovenského mančaftu je 80 miliónov eur. Ako úvádza tabuľka nižšie, najdrahším hráčom Slovenska je podľa predpokladov Marek Hamšík. Náš 22-ročný kapitán je v hľadáčiku viacerých veľkoklubov na čele s Manchesterom United, či FC Barcelona. Jeho trhová cena sa pohybuje na úrovni okolo 24 miliónov eur. Druhým najdrahším slovenským hráčom je dvojnásobný najlepší futbalista Slovenska, obranca Liverpoolu, Martin Škrtel s hodnotou okolo 13,5 milióna eur. Na tretie miesto sa dostal útočník tureckého Besiktasu, Filip Hološko s hodnotou 6,5 milióna eur.

V tabuľke si môžete podrobnejšie preštudovať trhové ceny našich hráčov. 

V nasledujúcej tabuľke vám prinášame 20 najdrahších hráčov na MS. Najdrahším futbalistom súčasnosti je podľa očakávaní argentínsky útočník v službách FC Bracelona Lionel Messi s hodnotou 80 miliónov eur (pre porovnanie celý tím Slovenska má rovnaku hodnotu). Ďalším v poradí je hviezda Realu Madrid Cristiano Ronaldo s trhovou hodnotou 75 mil. eúr. Tretím v tomto rebríčku "luxusných hráčov" je španielsky reprezentant Xavi. Ak by ste ho chceli získať do svojho klubu museli by ste ho odkúpiť z Barcelony za úctyhodných 65 miliónov eúr. V prvej dvadsiatke najdrahších hráčov hrajúcich na MS je až 5 hráčov španielskej národnosti, tí majú spolu hodnotu neuveriteľných 275 miliónov eur. Najdrahší obranca šampionátu je Srb Nemanja Vidič z Manchesteru United s hodnotou 35 mil. eur.