Main Content

REBRÍČEK: TOP 10 voľných hráčov NHL – Obrancovia

nedeľa, 1. júl 2012 14:16 | Autor: Dávid Lech

REBRÍČEK: TOP 10 voľných hráčov NHL – Obrancovia
REBRÍČEK: TOP 10 voľných hráčov NHL – Obrancovia | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

1.júla 2012 začína v Kanade štátny sviatok – otvára sa trh s voľnými hráčmi NHL. Bez zmluvy ostali veľmi veľké a drahé mená. V našich rebríčkoch Vám predstavíme to najlepšie, čo môžete nájsť na trhu s neobmedzene voľnými hráčmi podľa jednotlivých postov. Pokračujeme obrancami.

Neprehliadnite tiež ...
TOP 10 brankárov NHL na trhu voľných hráčov

TOP 10 obrancov NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 ľavých krídiel NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 pravých krídiel NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 centrov NHL na trhu voľných hráčov

  Jaroslav Špaček – Carolina Hurricanes

vek: 38, cap hit: 3 833 333$

V tejto sezóne odohral len 46 zápasov. Nie je vylúčené, že sa so zámorím už rozlúči. Carolina s ním nehodlá podpísať nový kontrakt a po jeho zdravotných problémoch je jeho budúcnosť v NHL nejasná.

  Bryan Allen – Carolina Hurricanes

vek: 31, cap hit: 2 900 000$

Patril medzi piliere obrany Hurricanes, odohral všetkých 82 zápasov v sezóne. Napriek tomu sa však s ním už v Caroline príliš nepočíta. Striedal dobré výkony so slabšími a práve to mu mohlo uškodiť pri vyjednávaní novej zmluvy.

  Pavel Kubina – Philadelphia Flyers

vek: 35, cap hit: 3 850 000$

V závere sezóne prestúpil z Tampy Bay Lightning do Philadelphie Flyers ako posila do play-off. Predviedol sa v dobrom svetle, no napriek tomu mu Philadelphia nepredĺžila kontrakt a po pár mesiacoch bude opäť meniť svoje pôsobisko.

  Michal Rozsíval – Phoenix Coyotes

vek: 33, cap hit: 5 000 000$

Michal Rozsíval dlhoročne patrí medzi kvalitných defenzívnych bekov. Túto sezónu však neodohral pre zranenie celú. Stihol odohrať 54 zápasov, práve kvôli menšej porcii odohraných zápasov, môže jeho trhová cena klesnúť a jeho plat taktiež pravdepodobne klesne. O jeho služby však bude určite záujem.

  Filip Kuba – Ottawa Senators

vek: 35, cap hit: 3 700 000$

Ďalší český rodák na trhu s voľnými hráčmi. V sezóne 2011/2012 vytvoril perfektnú obrannú dvojicu s mladíkom a čerstvým víťazom Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu ligy. Výborne sa obaja dopĺňali. Karlsson často vyrážal do útoku, zatiaľ čo mu tento nenápadný bek kryl chrbát v obrannej tretine. Napriek tomu, že mal za úlohu predovšetkým brániť najväčšie hviezdy súpera, pripísal si na svoje konto 32 kanadských bodov. Naďalej ostáva otázne či s ním podpíše Ottawa nový kontrakt, mladíkovi Karlssonovi by určite chýbal.

  Carlo Colaiacovo – Saint Louis Blues

vek: 29, cap hit: 2 125 000$

Colaiacovo výborne zapadol do herného systému Saint Louis Blues. Patril k oporám tímu, no zbrzdilo ho zranenie, ktoré ho vyradilo na niekoľko zápasov. Vedenie „Bluesmanov“ pravdepodobne bude chcieť ušetriť na jeho zmluve, má dostatočne široký káder v defenzíve, aby dokázalo zaplátať diery po jeho odchode.

  Bryce Salvador – New Jersey Devils

vek: 36,
cap hit: 2 900 000$

Bryce Salvador patril medzi najlepších a najdôležitejších hráčov New Jersey v tohtoročnej sezóne. Bol veľmi produktívny a taktiež nezanedbával obranné povinnosti, zaradil sa medzi špičku svojho tímu a doviedol klub až do finále Stanley Cupu. Prekvapujúco však s ním New Jersey nepodpísalo zmluvu, tento hráč sa však v play-off predviedol dostatočne na to, aby mu prišla ponuka z nejakého iného klubu.

  Matt Carle – Philadelphia Flyers

vek: 27,
cap hit: 3 437 500$

Matt Carle patrí k spoľahlivým obrancom. Minulú sezónu odohral plný počet zápasov a bol druhým najproduktívnejším obrancom Philadelphie. Po príchode Luke Scheena z Toronta sa však v zostave „letcov“ nenašlo pre Carlea miesto. Tento hráč však bude určite žiadaný na trhu a obdrží viacero ponúk.

  Jason Garrison – Florida Panthers

vek: 27, cap hit: 675 000$

Jason Garrison bol jedným z najpríjemnejších prekvapení tejto sezóny. V tejto sezóne odohral 77 zápasov a pripísal si 33 bodov za 16 gólov a 17 asistencií. Bol základným pilierom floridskej presilovky (strelil 9 gólov v presilovkách) a spoločne s Brianom Campbellom patril medzi základné piliery defenzívy Panthers. V minulej sezóne poberal plat 675 000 USD. Teraz si určite niekoľkonásobne polepší.

  Ryan Suter – Nashville Predators

vek: 27, cap hit: 3 500 000$

Ryan Suter je jedno z najskloňovanejších mien v zámorí. Omietol predĺžiť kontrakt s Nashvillom s tým, že by si rád pozrel ponuky od iných mužstiev, nevylúčil však návrat do Nashvillu. Môžeme však očakávať, že hneď po otvorení trhu s voľnými hráčmi, bude Suterovmu agentovi zvoniť mobil takmer bez prestania. Patrí medzi užšiu svetovú špičku, perfektne bráni a jeho vek napovedá, že sa ešte môže zlepšiť. Špekuluje sa, že by sa mohol ocitnúť v Pittsburghu prípadne v Detroite.

Môžu taktiež zaujať: Garnet Exelby (Detroit), Scott Hannan (Calgary), Sheldon Souray (Dallas), Milan Jurčina (New York Islanders)
Neobmedzene voľní hráči: Shea Weber (Nashville), Erik Johnson (Colorado), Mike Green (Washington), Kyle Quincey (Detroit), Michael Del Zotto (New York Rangers), Dmitrij Kulikov (Florida)

Neprehliadnite tiež ...
TOP 10 brankárov NHL na trhu voľných hráčov

TOP 10 obrancov NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 ľavých krídiel NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 pravých krídiel NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 centrov NHL na trhu voľných hráčov