Main Content

REBRÍČEK: TOP 10 voľných hráčov NHL – Ľavé krídla

nedeľa, 1. júl 2012 14:27 | Autor: Dávid Lech

REBRÍČEK: TOP 10 voľných hráčov NHL – Ľavé krídla
REBRÍČEK: TOP 10 voľných hráčov NHL – Ľavé krídla | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

1.júla 2012 začína v Kanade štátny sviatok – otvára sa trh s voľnými hráčmi NHL. Bez zmluvy ostali veľmi veľké a drahé mená. V našich rebríčkoch Vám predstavíme to najlepšie, čo môžete nájsť na trhu s neobmedzene voľnými hráčmi podľa jednotlivých postov. Pokračujeme ľavými krídlami.

Neprehliadnite tiež ...
TOP 10 brankárov NHL na trhu voľných hráčov

TOP 10 obrancov NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 ľavých krídiel NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 pravých krídiel NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 centrov NHL na trhu voľných hráčov

  Niklas Hagman – Anaheim Ducks

vek: 32, cap hit: 3 000 000$

Hagmanova výkonnosť nie je práve najlepšia, čo môže odrádzať kluby, v tabuľke +- mu často „trčia“ nepresvedčivé mínusy. Jeho vek však napovedá tomu, že sa ešte môže zlepšiť a vrátiť sa do predchádzajúcej formy – neraz v sezóne prekonal 20-gólovú hranicu.

  Dustin Penner – Los Angeles Kings

vek: 29,
cap hit: 4 250 000$

Čerstvý víťaz Stanley Cupu ostal bez zmluvy. Jeho produktivita vôbec nezodpovedá jeho platu a môže sa pripraviť na ťažké leto. Vôbec nenaplnil očakávania a preto bude veľmi ťažké mu nájsť angažmán. V sezóne 2011/2012 si pripísal na svoje konto len 17 bodov v 65 zápasoch. Dá mu vôbec ešte nejaký tím šancu?

  Kristian Huselius – Columbus Blue Jackets

vek: 33, cap hit: 4 750 000$

Už na začiatku sezóny sa zranil a v tejto sezóne odohral len 2 zápasy. Columbus sa snaží opäť o prestavbu tímu a Huselius nezapadá do koncepcie. Najväčším problémom u Huseliusa je jeho zdravie, ak by však jeho agent dokázal klubom, že je na tom po zdravotnej stránke dobre, určite by mal švédsky útočník na stole nejednu zmluvu.

  Brian Rolston – Boston Bruins

vek: 39, cap hit: 5 062 500$

Tento skúsený harcovník ku koncu sezóny putoval z New Yorku Islanders do Bostonu Bruins, kde chcel zúročiť jeho skúsenosti. Hoci Boston neobhájil víťazstvo v Stanley Cupe, napriek tomu Rolston odohral svoje. V 21 zápasoch si pripísal 15 kanadských bodov. Jeho vek je však už vyšší a preto budú kluby pri podpise s ním opatrnejšie.

  Ryan Smyth – Edmonton Oilers

vek: 36, cap hit: 6 250 000$

Už dve sezóny v rade odohral Ryan Smyth plný počet zápasov, čo svedčí o jeho zdraví, preto by kluby nemal odrádzať jeho vek. Je schopný nazbierať 50 bodov za sezónu, čo je veľmi slušné číslo, no jeho plat bude kluby určite odrádzať.

  Tomas Holmström – Detroit Red Wings

vek: 39, cap hit: 1 875 000$

Tento hráč odohral celú svoju kariéru v Detroite Red Wings. Je to jeden z najlepších hráčov hrajúcich pred súperovou bránou, stretnutie s ním bolí, je prakticky nemožné ho odstaviť od brankára. Je veľmi silný na korčuliach, čo využíva pri súbojoch v mantineli. Takýto hráč je priam ideálny pre play-off. Mužstvá pomýšľajúce na úspech v play-off by sa mali zamyslieť či by sa im takýto hráč nezišiel.

  Alexei Ponikarovsky  - New Jersey Devils

vek: 32, cap hit: 1 500 000$

Ponikarovsky patril k oporám svojho tímu v play-off. Z nenápadného hráča sa stala jedna z najdôležitejších hráčov v tíme. Hoci nebol najproduktívnejším hráčom, bol platný na oboch koncoch klziska. New Jersey s ním však ďalej nepočíta a Ponikarovsky sa bude opäť sťahovať – vo svojej kariére v NHL vystriedal už 5 tímov.

  Ray Whitney – Phoenix Coyotes

vek: 40, cap hit: 3 000 000$

V tejto sezóne vôbec nebolo poznať jeho vek. Na ľade žiaril a stal sa najproduktívnejším hráčom svojho tímu s 15-bodovým náskokom pred druhým Vrbatom. Napriek tomu jednanie o novej zmluve so svojím zamestnávateľom viaznu a trh s voľnými hráčmi bude otvorený behom pár hodín. Ak by si udržal výkonnosť zo sezóny 2011/2012, podpis zmluvy s Whitneym by sa mohol hodnotiť ako jeden z najlepších „kaufov“ leta.

  Jiří Hudler – Detroit Red Wings

vek: 28, cap hit: 2 875 000$

Po tom, čo si „odskočil“ na jednu sezónu do KHL, vrátil sa do Detroitu. Fanúšikmi zatracovaný hokejista však dokázal, že svojmu tímu ešte má čo ponúknuť. V Detroite však prechádzajú na novú tímovú filozofiu a tam si už Hudler miesto nenájde. Uvidíme či o neho prejaví záujem iný klub, alebo opäť sa vráti na starý kontinent.

  Zach Parise – New Jersey Devils

vek: 27, cap hit: 6 000 000$

Zach Parise je absolútnou jednotkou voľného trhu s hráčmi. Hráča takejto kvality si praje mať vo svojom klube každý manažér. V posledných dňoch pred otvorením voľného trhu, média priniesli informácie o tom, že hráč sa s organizáciou „diablov“ chce dohodnúť na novom kontrakte, no k podpisu zmluvu naďalej nedošlo. V kuloároch sa hovorí predovšetkým o Pittsburghu Penguins, ktorý by rád videl Pariseho vo svojom drese. Sám kapitán „tučniakov“ sa nechal počuť, že urobí všetko pre to, aby presvedčil 27-ročného krídelníka podpísať kontrakt s klubom z Pensylvánie.

Taktiež určite zaujmú aj: Sean Avery (New York Rangers), Marco Sturm (Florida), Steve Sullivan (Pittsburgh), Ruslan Fedotenko (New York Rangers), Andrew Brunette (Chicago)
Obmedzene voľní hráči: Wojtek Wolski (Florida), Evander Kane (Winnipeg), Sergej Kostitsyn (Nashville), Mats Zuccarello (New York Rangers), Tyler Ennis (Buffalo), Linus Omark (Edmonton), Jamie Benn (Dallas)

Neprehliadnite tiež ...
TOP 10 brankárov NHL na trhu voľných hráčov

TOP 10 obrancov NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 ľavých krídiel NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 pravých krídiel NHL na trhu voľných hráčov
TOP 10 centrov NHL na trhu voľných hráčov