Main Content

NHL: Posledný zápas finále videlo v televízií najviac ľudí od roku 1974

piatok, 11. jún 2010 12:47 | Autor: TASR

Televízna sledovanosť NHL je späť na úrovni pred lockoutom a dokonca rastie. Rozhodujúci zápas o víťaza Stanleyho pohára, v ktorom v stredu večer Chicago zvíťazilo vo Philadelphii 4:3 po predĺžení, bol najsledovanejším stretnutím a tiež zápasom s najvyšším ratingom za posledných 36 rokov v NHL.

Celé stredajšie stretnutie si pozrelo na NBC 4,7 % všetkých domácností, ktoré majú dostupný tento program (rating) a 8 % všetkých domácností, ktoré mali v tomto čase zapnutý televízny prijímač (share). Celkovo podľa televíznej stanice NBC sledovalo tento zápas 8,28 milióna amerických divákov. Je to najvyššia televízna sledovanosť od 6. zápasu finálovej série v roku 1974 medzi Bostonom a Philadelphiou, ktorý mal rating 7,6 % a share 27 %. Pred dvoma rokmi mal záverečný 6. zápas finálovej série Detroitu a Pittsburghu sledovanosť 3,4% / 6%, pred rokom bola sledovanosť pri triumfe Pittsburghu nad Detroitom v 7. zápase finálovej série (4,3 % / 8%).

Čísla priemernej sledovanosti celej finálovej série v roku 2010 (3,4% / 6%) boli najlepšie od súbojov medzi Carolinou a Detroitom v roku 2002 a o 10 % lepšie ako pred rokom. "Bol to pre hokej naozaj mimoriadny rok, ktorý sa začal 1. januára podujatím pod holým nebom Winter Classic, pokračoval olympijským turnajom vo Vancouveri a vyvrcholil neuveriteľne vzrušujúcou finálovou sériou o Stanleyho pohár," komentoval tieto čísla prezident NBC Sports Ken Schanzer.

Mimoriadne vysoká bola sledovanosť zápasu, po ktorom "čierni jastrabi" získali po 49 rokoch Stanleyho pohár, priamo v Chicagu. Share dosiahol 32,8 % a rating dokonca 50 %, čo znamená, že polovica domácností, ktoré mali vo "veternom meste" v stredu večer zapnutý televízny prijímač, sledovali hokejový prenos z Vachovia Center.