Main Content

MS 2010: Čo by ste mali vedieť pred zápasom Francúzsko - Uruguaj

piatok, 11. jún 2010 14:40 | Autor: Tipovanie Sport7

Francúzsko sa dnes v druhom zápase tohtoročných MS stretne Uruguajom. Francúzi, majstri sveta z roku 1998 a strieborní z posledných MS, sa budú snažiť umlčať kritikov, ktorí im stále nevedia zabudnúť kontroverzný postup cez Írsko, či nepresvedčivé výkony z posledných týždňov.

Raymond Domenech, ktorý opustí stoličku trénera  Francúzskej reprezentácie bez ohľadu na výsledok po skončení týchto MS sa chce určite poďakovať svojim fanúšikom (ktorých vo francúzsku ale nie je mnoho) dobrými výkonmi. Najmä v čase, keď jeho zverencov sužujú problémy mimo ihriska.

Uruguaj, ktorí sa na MS dostali taktiež cez baráž sa posnaží zopakovať účasť vo vyraďovacích bojoch, v ktorých sa poslednýkrát predstavil v roku 1994.

Oba tímy sa stretli vo vzájomnom zápase v roku 2002 počas MS v Južnej Kórei. V základnej skupine sa zrodila bezgólová remíza 0-0.

Obranca Arsenalu William Gallas nastúpi v základnej zostave napriek zraneniu kolena a doplní tak Erica Abidala v strede defenzívy Les Blues. Franck Ribery by mal byť taktiež k dispozícii po tom, čo prekonal problémy s kolenom. Nicolas Anelka sa podľa všetkého predstaví v útoku, keďže odohral všetky tri prípravné zápasy Francúzska. To znamená, že Thierry Henry, ktorý je jedniným hráčom Les blues z víťazného tímu z roku 1998, bude nastupovať len z lavičky. Jeremy Toulalan sa vracia do zostavy po zranení, kým Patrice Evra z Menchestru United si navlečie kapitánsku pásku.

Tréner Urugvayu Oscar Tabarz zverejnil svoju základnú jedenástku už v predstihu, ktorú si môžete prečítať v článku Preview k 1. dňu (kliknite). V tej sa dočkáme dvoch zmien v porovnaní s prípravným zápasom proti Izraelu. Mauricio Victorino nahradí v obrane Andreasa Scottiho a Walter Gargano prepustí svoje miesto v strede poľa Egidiovi Avevalovi Riosovi.

Do útoku sa po zranení vracia najväčšia hviezda domácich a Atletica Madrid, Diego Forlan. Forlan sa zranil počas tréningu minulý týždeň, no v dnešnom zápase už nastúpi. Bývalý hráč Manchsteru United sa v útoku predstaví s ostrostrelcom Luisom Suarezom a očakáva sa tak vytrovenie jednej z najúdernejších útočnych dvojíc na šampionáte.