Main Content

Jaromír Jágr šokoval – smeruje do Dallasu Stars!

streda, 4. júl 2012 14:27 | Autor: Martin Gregor

Jaromír Jágr šokoval – smeruje do Dallasu Stars!
Jaromír Jágr šokoval – smeruje do Dallasu Stars! | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Po štyroch dňoch bez zmluvy sa nakoniec česká hokejová legenda rozhodla. Ako voľný hráč podpísal Jaromír Jágr zmluvu s Dallasom Stars. Obe strany sa dohodli na jednoročnom kontrakte vo výške 4,5 milióna dolárov.

Jaromír Jágr sa v roku 2011 postaral o veľké prekvapenie. Po troch rokoch strávených v KHL v drese Avangardu Omsk sa rozhodol tento tím opustiť a zavítať do zámoria. Kluby o jeho služby prejavili veľký záujem. Skloňovali sa kluby ako Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs či Pittsburgh Penguins. Jágra nakoniec angažovala Philadelphia Flyers, čo bolo pre všetkých zainteresovaných veľké prekvapenie.

S Philadelphiou podpísal kladenský rodák jednoročný kontrakt, ktorému 1. júla tohto roku skončila platnosť. Jágrov agent začal rokovať s množstvami klubov. O jeho služby vraj malo záujem 21z celkového počtu tridsiatich tímov. Jágrov agent požadoval v mene 40-ročného pravého krídla jednoročnú zmluvu na 4 milióny USD. Táto zmluva resp. jej výška sa nikomu nepozdávala a množstvo vyjednávaní stroskotalo práve na Jágrovom plate.

V zámorí sa špekulovalo, ktoré tímy majú dostatok priestoru pod platovým stropom a budú ochotné ponúknuť takýto plat českej hviezde. Až na Jágrov stôl prišla ponuka z texaského Dallasu Stars. Tá mala znenie: 1 rok, 4,5 miliónov amerických dolárov a bolo vymaľované. Po podpise zmluvy sa Jágr podelil o svoje pocity so svojimi fanúšikmi na sociálnej sieti Twitter: „Chcel by som poďakovať Dallasu Stars za to, že mi dávajú príležitosť. A pozdraviť nových spoluhráčov a fanúšikov.

,,Dúfam, že spoločne dokážeme veľké veci,“ nechal sa počuť dvojnásobný víťaz Stanley Cupu s Pittsburghom Penguins (1991, 1992). Jágr je členom prestížneho Triple Gold Clubu a je taktiež v top 10 kanadského bodovania histórie NHL. Jágr odohral v NHL celkovo 1346 zápasov, na svojom konte má 1653 bodov za 665 gólov a 988 asistencií.