Main Content

Analýzy MS 2010 (2.): Južná Kórea - Grécko, Argentína - Nigéria, Anglicko - USA

piatok, 11. jún 2010 19:37 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (2.): Južná Kórea - Grécko, Argentína - Nigéria, Anglicko - USA
Analýzy MS 2010 (2.): Južná Kórea - Grécko, Argentína - Nigéria, Anglicko - USA

V sobotu pokračuje futbalový šampionát ďalšími troma zápasmi. Hneď dva z nich sľubujú skutočne výborný futbal. Do hry po prvýkrát zasiahne favorizovaná Argentína, ktorá si zmerá sily s ambicióznou Nigériou. Tento zápas by si nemal nechať ujsť ani jeden futbalový fanúšik.

Nesporne kvalitný futbal ponúkne duel Anglicka s Američanmi. Pôjde o minišláger dvoch anglicky rozprávajúcich mužstiev, ktoré majú vo svojom kádri veľa hráčov z Premier League. V tieni týchto dvoch zápasov bude meranie síl medzi Južnou Kóreou s Gréckom. Prečítajte si naše predzápasové analýzy ku všetkým zápasom. Analýzy sme pochopitelne tradične doplnili o  naše tipy na konečný výsledok.


Južná Kórea - Grécko, sobota 12. júna o 13.30

Južná Kórea s Gréckom otvoria v Port Elizabeth v sobotu boje v skupine B. Najúspešnejsí Ázijský tím na Majstrovstvách sveta, Južná Kórea, sa bude snažiť napodobniť svoj úspech z roku 2002, keď sa v domácom prostredí Tigri dostali až do semifinále. Pred štyrmi rokmi na výkony z predošlých majstrovstiev nenadviazali, keď sa s turnajom rozlúčili už v skupinovej fáze. Po remízach v príprave s Argentínou, Nigériou a Gréckom však zverenci Huh Jung-Mooa nemyslia na nič iné než na prvé dve miesta vo svojej skupine.
 
Grécko sa na Majstrovstvách sveta nepredstavilo od roku 1994, keď doslova pohorelo na turnaji v USA. Na šampionáte prehrali všetky tri zápasy v základnej skupine s katastrofálnym skóre 0:10. Do Afriky síce Gréci pricestovali po prehre 0-2 v príprave s Paraguajom, no ich výsledkove ciele sú určite ine. Snažiť sa budú o rovnaké prekvapenie, aké sa udialo na Majstrovstvách Európy v roku 2004, keď šampionát senzačne vyhrali.

Do kádra Južnej Kórey sa vracajú dve opory, konkrétne Park Ji-Sung z Manchestru United a útočník Lee Dong-Gook. Bývalý hráč Middlesbrough sa počas minulého mesiaca zranil, no očakáva sa, že do hry zasiahne aspoň z lavičky. Park Ji-Sing bude už tradične základným piliérom stredovej formácie po tom, čo pre zranenie vynechal posledný prípravný zápas proti Španielsku.

Veterán Lee Woon-Jae je najpravdepodobnejšou voľbou medzi tri tyče. Obranca Grékov, Vangelis Moras, je mimo hru minimálne na úvodný zápas pre zranenie členka a na jeho mieste by sa mal predstaviť Konstantinos Katsouranis. Tento univerzálny hráč by ale mohol nastúpiť aj v strede poľa a tak si budeme musieť počkať až na oficiálne zverejnenie základnej jedenástky.

Vasilis Torosidis a Giourkas Seitaridis sa vracajú do zostavy po zraneniach. Brankár Alexandros Tzorvas by sa mal predstaviť ako číslo jedna pred skúsenejším Kostasom Chalkiasom, ktorý dostal len minimálny priestor v priateľských zápasoch.

Náš tip:remíza (tipujte na expekte s kurzom 3,10)


 


Argentína - Nigéria, sobota 12. júna o 16:00

Argentína sa vo svojom úvodnom zápase turnaja stretne s ambicióznou Nigériou. Napriek tomu, že sa zverenci Diega Maradonu dostali do Afriky na poslednú chvíľu, patria medzi najväčších favoritov na zisk najcennejšej trofeje. Argentína mala vždy hráčov, ktorí sa práve na takýchto turnajoch vedeli ukázať v najlepšom svetle. Počnúc samotným Diegom až po Messiho. Práve ich spolupráca na úrovni tréner a súčasný najlepší hráč na svete bude na tomto podujatí kľúčová.

Maradona bol dosiaľ dosť nepredvídateľný čo sa týka výberu základnej jedenástky, keď do národného dresu povolal za 18 mesiacov viac než 100 hráčov. Stále má problémy s poskladaním zostavy, v ktorej by sa uplatnili všetci jeho kľúčoví hráči. V trojčlennom útoku má isté miesto len hráč roka Lionel Messi. Ten vyvrátil všetky pochybnosti o svojom zdravotnom stave a je pripravený nastúpiť od úvodného zápasu šampionátu. Otázkou zostáva, či sa jeho výkony v národnom drese priblížia tým klubovým v drese FC Barcelona.

V útoku by sa mala objvaiť aj hviezda Manchestru City Carlos Tevez. O tretie miesto sa tak pravdepodobne pobijú Gonzalo Higuain z Realu Madrid a Diego Milito z Interu Miláno. Jonas Gutierrez z Newcastlu United zaujme miesto pravého obrancu a doplní tak hviezdnu obranu s Walterom Samuelom, Martinom Demichelisom a Gabrielom Heinzem. Javier Mascherano bude piliérom stredu poľa, kde by mu mali vypomáhať skúsený tvorca hry Juan Veron a mladý Angel di Maria.

Nigéria sa hneď v prvom zápase postaví megafavoritovi, neskôr si sily zmeria s Gréckom a Južnou Kóreou. Strelec Kanu očakáva, že sa so svojimi spoluhráčmi dostane až do semifinále. Na to však bude potrebný aspoň bod zo zápasu s Argentínou.

Lars Lagerback sa stal trénerom Nigérie len vo februári, no zdá sa, že svojich zverencov už pozná dobre. Vhod mu určite nepadlo zranenie Johna Obi Mikela z Chelsea Lodnýn, ktorý absentuje pre zranenie kolena. Jeho miesto zaujme asi mladučký Lukman Hurana, ktorý si spravil dobré meno v prípravných zápasoch. V zostave Nigérie sa nájde ešte pár hráčov známych najmä z Premier League. Napríklad Danny Shittu z Boltonu, Dickson Etuhu z Fulhamu, či Evertonská dvojica Joseph Yobo a Yakubu Aiyegbeni.

Favoritom zápasu je Argentína. Napriek tomu, že Nigéria netají svoje vysoké ciele v tomto zápase bude ťahať za kratší koniec.

Náš tip:víťazstvo Argentíny (tipujte na bet365.com s kurzom 1,44)



 


Anglicko - USA, sobota 12. júna o 20.30

Anglicko prichádza na šampionát v úlohe favorita a hneď prvá veľká skuška čaká na Albion v prvom zápase s USA. Cepello robí so svojou zostavou tajnosti do poslednej chvíle a tak nám ostáva len hádať, kto v sobotňajší večer za Anglicko na trávnik vybehne. Napriek tajnostiam okolo zostavy sa Talian vyjadril, že už vo štvrtok mal okolo základnej jedenástky jasno a prispôsobil tomu aj tréning.

Otáznik visí nad každou pozíciou, no najproblematickejší bude post brankára, o ktorý sa uchádza David James, Rob Green a Joe Hart. V obrane sa hľadá nový partner pre Johna Terryho po tom, čo kapitán Rio Ferdinand neštastne vypadol z nominácie pre zranenie. V hre sú Ladley King, Matthew Upsom, Jamie Carragher a Michael Dawson.

Gareth Barry, zdá sa, ešte od začiatku nenastúpi, i keď posledné správy ohľadom jeho zranenia sú priaznivé. V strede by sa tak mohli stretnúť Steven Gerrard a Frank Lampard i napriek tomu, že sa dlhodobo nevedia zohrať. Wayne Rooney taktiež zaplnil titulky novín, no jeho zranenie je už našťastie preč a tak je jasnou voľbou v útoku. Peter Crouch, Emile Haskey a Jermain Defoe sú traja strelci, ktorí môžu Rooneyho na hrote doplniť.  Do úvahy prichádza aj možnosť formácie 4-5-1 v útoku s osamoteným Rooneym.

USA budú na Royal Bafokeng štadióne outsiderom, no Američania určite nemôžu byť podceňovaní. Zverenci trénera Bradleyho totiž na Pohári Konfederácií v roku 2009 porazili úradujúcich Majstrov Európy Španielov a prehrali tesne 2:3 vo finále so silnou Brazíliou.

V drese USA sa objavia viacerí hráči z Premier League ako Tim Howard, Jonathan Spector, Landon Donovan a Clint Dempsey. Strelec Jozy Altidore, ktorý strávil poslednú sezónu na hosťovaní v Hull City, by mal zaujať miesto v útoku po tom, čo pre zranenie vynechal zápas s Austráliou (3-1). Bradley sa taktiež nechal počuť, že obranca Oguchi Onyewu bude napriek dlhodobému problému so zranením pripravený na celých 90 minút.

Anglicko (pravdepodobne): Green; Johnson, King, Terry, A Cole; Wright-Phillips, Gerrard, Lampard, J Cole; Heskey, Rooney.


Naše tipy:
- víťazstvo Anglicka s kurzom 1,42 na bwin.com
- viac ako 2,5 gólu s kurzom 1,95 na bwin.com