Main Content

Corgoň liga už o 7 dní: Top 5 doterajších letných príchodov

piatok, 6. júl 2012 19:17 | Autor: Filip Chudý

Corgoň liga už o 7 dní: Top 5 doterajších letných príchodov
Corgoň liga už o 7 dní: Top 5 doterajších letných príchodov | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Už o 7 dní štartuje nový ročník Corgoň ligy a my vám k nemu prinášame sériu článkov k jej štartu. Každý deň sa môžete tešiť na jeden pútavý článok. Dnes sa zameriame na Top príchody, ktoré sa doteraz uskutočnili.

Každoročne do našej najvyššej futbalovej súťaže príde niekoľko hráčov, ktorí zdvihnú jej kvalitu. Veď prvé štyri mená z nášho rebríčka spred roka hovoria za všetko. Karhan, Masaryk, Čikoš a Kladrubský boli ozdobami súťaže a aj ďalšie nové tváre k nim patrili. Zatiaľ sme oficiálne stále iba v prvom týždni prestupového obdobia, ale už sa uskutočnilo zopár zaujímavých príchodov. Tu je rebríček Top 5 doterajších príchodov do Corgoň ligy.

  Filip Lukšík

Predchádzajúci klub: ADO Den Haag (Hol.)
Nový klub: Slovan Bratislava


Člen širšieho reprezentačného kádra odišiel pred rokom zo Senice do holandskej najvyššej súťaže. Vtedy sme ho zaradili na 1.miesto v rebríčku odchodov. Nielen pred rokom sa ho pokúšal Slovan získať, ale podarilo sa mu to až tentoraz. Klub z hlavného mesta si od neho sľubuje, že práve on zacelí jeho už dlhotrvajúcu dieru, ktorú má na poste ľavého obrancu. V Haagu nastúpil iba v 11 zápasoch, ale získal nezaplatiteľné skúsenosti z kvalitnejšej súťaže, ktoré mu môžu iba pomôcť. Do Slovana prichádza na ročné hosťovanie s opciou trvalý prestup. Lukšík svoju šancu určite v Slovane dostane a bude už iba na ňom, či si opäť otvorí svojimi výkonmi dvere do reprezentácie.

  Erich Brabec

Predchádzajúci klub: Sparta Praha (Čes.)
Nový klub: FK Senica


Doteraz najaktívnejšia na prestupovom trhu bola spoločne so Slovanom Senica. Tá opäť lovila v českom rybníku, odkiaľ ulovila zaujímavý kus. V Sparte Praha omladzovali káder, a hoci mali o Brabca veľký záujem iné české kluby, on dal prednosť Senici. Skúsený 35-ročný stopér tak po Rusku, Turecku, Rakúsku a Švajčiarsku vyskúša legionársky chlebík na Slovensku. Za Senicu nastúpil prvýkrát už včera a iba potvrdil, že jeho skúsenosti môžu výrazne pomôcť zadným radom Senice. Pretože na stopérskom poste mala na jar Senica po zraneniach Gajdošíka a Pillára problém, ktorý sa rozhodla riešiť angažovaním bývalého českého reprezentanta.

  Marek Janečka

Predchádzajúci klub: Hansa Rostock (Nem.)
Nový klub: Spartak Trnava

Hoci by sme ho mohli zaradiť aj do pripravovaného rebríčka prestupov v rámci súťaže, tak sme ho zaradili do tohto. Aj keď bol kmeňovým hráčom Zlatých Moraviec, tak na jar hosťoval v 2. Bundeslige. Hansa Rostock si na neho neuplatnila opciu z dôvodu, že vypadola do 3. najvyššej súťaže, a tak sa rozhodola budovať mužstvo predovšetkým z domácich hráčov. Janečka je rýchlostným typom stopéra, takže je ideálnym riešením proti rýchlym útočníkom. Je známy aj tým, že dokáže svojimi ofenzívnymi výpadmi výrazne podporiť útok. V Trnave môže taktiež alternovať aj na krajoch obrany a vytvára tak ďalšie možnosti zloženia zostavy.

  Matej Krajčík

Predchádzajúci klub: FK Jablonec (Čes.)
Nový klub: FK Senica

Bývalý slovenský 18-násobný reprezentant sa vrátil do klubu, v ktorom vyrastal. Do Česka odchádzal cez zastávku v Malackách ako neznámy hráč, ale tam sa cez nižšie súťaže dokázal dostať do Slavie Praha. V nej sa presadil a získal si tak pozornosť nielen reprezentačných trénerov. Jeho výkony hlavne v európskych pohároch neunikli ani pozornosti zahraničných klubov. Krajčík si zahral v talianskej najvyššej súťaži v drese Regginy. Teraz na sklonku svojej kariéry sa vrátil do Senice a bude jej chcieť pomôcť dosiahnuť vysnívané méty. V Senici podpísal zmluvu na rok a sľubujú si od neho, že priláka ako domáci hráč viac ľudí do hľadiska. Môže hrať na pozícií pravého obrancu, či stredopoliara.
 
  Milan Švenger

Predchádzajúci klub: Sparta Praha (Čes.)
Nový klub: FK Senica


Zo Senice odišla veľká brankárska opora Bolek, a tak museli hľadať náhradu. Opäť si vybrali českého brankára, keď na ročné hosťovanie prišiel Švenger. Tento rodák z Jablonca prišiel do Sparty ako talent, ale tá ho väčšinou posielala stále na hosťovania. A tak bol už hráčom Čáslavy, Krču a Mostu. V minulej sezóne sa zdalo, že konečne prišla jeho šanca. Stal sa jednotkou Sparty a svoje miesto si zastal, ale ako to už v tomto klube chodí, kompetentní čakali na jednu chybu, hoci aj malú a už ho hneď odstavili. Teraz má veľkú šancu sa zdokonaliť pod trénerom brankárov Mentelom, ktorý už zvýšil výkonnosť u nejedného brankára.

Ďalšie príchody


Určite bude hľadať posily ešte Žilina, ktorá je až prekvapivo málo aktívna, ale možno už v najbližších hodinách sa to zmení. Trnava možno ešte angažuje jedného hráča, ak to bude potrebné. Slovan pôvodne tiež angažoval Čecha Šveca a Srba Obradoviča, ale situácia okolo nich je nejasná, lebo ich nezobral na sústredenie do Rakúska a môže sa stať, že ich nakoniec neangažuje, ale zrejme angažuje ešte jedného stopéra. Senica získala aj ďalších českých mladíkov, ale ešte aspoň jedno meno chce. V Trenčíne určite ešte uvidíme nejaké zaujímavé perspektívne meno. Ružomberok je nejasný a otázny. Zlaté Moravce sa opäť zamerajú na menej známych hráčov. Nitra skúša Adámika a tiež Kamerunčana Kanu, ktorý bol na skúške v Slovane. Banská Bystrica sa pozerá po mladíkoch a Prešov po sponzoroch. Košice možno angažujú nejakého zaujímavého legionára. Nováčik z Myjavy berie hlavne hráčov z okolia, ale už angažoval skúseného Petra Majerníka z rumunského Brašova. Ešte sa udeje určite veľa zmien, veď funkcionári majú ešte takmer 3 mesiace priestor na realizáciu.

V diskusií vyjadrite svoj názor, ako sa bude ešte podľa vás vyvíjať kolotoč príchov počas leta. Výsledný rebríček vám prinesieme po konci prestupového obdobia.


Zajtra sa môžete tešiť na článok TOP 5 odchodov doterajšieho priebehu prestupového obdobia.